Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

REȚETE



MENIUL ZILEI

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic


REȚETE

Salata de oua, in straturi

de (Vizitează situl)
(4.00/5 - 4 voturi)





...si pentru ca trebuia cumva sa valorific si putinele oua fierte care ne-au ramas de la Paste, am mesterit aceasta delicioasa salata in straturi :)
Daca mai aveti, asadar, oua fierte pe care nimeni nu mai vrea sa le cioconeasca :P, faceti aceasta salata (se poate prepara si fara sunca) si toata lumea va fi multumita!!!


Ingrediente:

- 8 oua fierte tari
- 250-300 g. cas proaspat sau cascaval
- 300 g. sunca
- maioneza dintr-un ou
- 1 iaurt sau sana (125 ml.)
- sare, piper
- inele de ceapa verde

...ceapa verde din propria gradina!!!!!!!!!!!!!!! :P


Astazi sper sa ploua bine, ca sa creasca si mai mare :))


Ouale, fierte tari, se curata de coaja si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari.
La fel se procedeaza cu sunca si cu casul/cascavalul.
Se prepara maioneza dintr-un galbenus crud+o lingurita de mustar+un praf de sare+ulei...stiti voi :P, si se amesteca cu iaurt sau sana. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
Se asambleaza salata: tapetati cateva boluri mici, individuale, cu folie alimentara transparenta (umeziti usor cu apa interiorul bolurilor pentru ca folia sa adere bine si sa nu faca cute :P)
Asezati in bol un strat de sunca rasa, un strat de cas/cascaval ras, un strat de ou ras (cate o lingura plina din fiecare). Adaugati o lingura mare de maioneza si nivelati.
Continuati sa asamblati salata, in acelasi mod (straturile se repeta alternativ, pana se termina compozitia)
Daca folositi boluri conice, cum au fost si cele folosite de mine, va trebui ca la ultima stratificare sa adaugati 2 linguri din fiecare, pentru ca straturile sa fie frumos delimitate.
Se acopera si se lasa la frigider timp de minim 3-4 ore:


Se rastoarna apoi, cu grija, pe un platou si se inlatura folia:


Se orneaza cu restul de maioneza si inele de ceapa verde, iar la baza se presara cas sau cascaval ras:


Sectiune :P


...nemaipomenit de gustoasa langa o felie de paine cu iaurt :)




P.S. Puteti cladi salata si intr-o forma mare, si o puteti "imbraca" in intregime in maioneza.
...si desigur, pentru a o orna puteti folosi gogosari sau orice altceva va face placere :)

Imprimer cette page
de Laura's blog (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:


Rețete inrudite


Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Rucola sau salata de papadie?Rucola sau salata de papadie?Weekendul motiv de Brunch?Weekendul motiv de Brunch?


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Omleta la multicooker philips

Omleta la multicooker philips
dezgustător
delicios