Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Saramura de biban

REȚETE


MENIUL ZILEI

Antreuri

Ciorba de miel

Felul principal

Miel la gratar

Desert

Pasca

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic


REȚETE

de (Vizitează situl)
(4.00/5 - 8 voturi)

1 comentariu

O alta reteta cu care dam pe spate clientii este traditionala saramura de biban.

Puteti face si acasa aceasta specialitate fara prea mare efort. Pentru asta aveti nevoie de cativa bibani mai bine crescuti, pe care ii curatati “pentru saramura”, adica nu-i despicati, doar ii taiati la gat, unde se imbina operculii cu gatul si de acolo trageti totul afara, branhii si mate. Asa cum sunt, cu solzii pe ei ii puneti pe gratar de lemne sau carbuni (pe aragaz se pierde farmecul gustului de fum). Cand sunt gata se iau si se pun in saramura si se dau la cuptor.

Saramura se pregateste asa: Pe acelasi gratar pe care se coc bibanii se mai coc si 2-3 ardei grasi, 2 ardei iuti, 2-3 rosii mai micute. Dupa ce s-au copt, taiati ardeii grasi felii iar pe cei iuti si rosiile le lasati intregi. Mai adaugati 4-5 catei de usturoi, 2 foi de dafin, patrunjel, 2 felii de lamaie, sare si piper intr-o tava mai inalta cu apa. Se pune saramura la fiert iar bibanii se adauga cand clocoteste apa. Se da tava inca o jumatate de ora la cuptor sa se macereze pana in maduva oaselor.

Asa cum ii spune si numele, saramura trebuie sa aiba gust sarat dar si picant, este o mancare sarat-iute.

Se serveste cu mamaliga fierbinte si ardei iute.

Imprimer cette page




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Ce este simplu este si bun!

|

Rețete inrudite


Articole conexe



Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Tarta cu crema de vanilie si capsune

Tarta cu crema de vanilie si capsune
dezgustător
delicios