Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Sarmale in foi de varza murata

De oana | culinar & lifestyle
(4.00/5 - 8 voturi)
Mancare traditionala a carei faima a trecut hotarele tarii, sarmalele se pregatesc din carne de porc, dar cum proverbul "Cate bordeie atatea obiceie" functioneaza si in zilele noastre, fiecare gospodina, din dorinta de a-si etala talentul si a-si incanta mesenii, a completat reteta clasica cu elemente noi care dau un plus de savoare preparatului.


Sarmalele se pot face si din carne de vita, de vitel sau de miel, invelite in foi de varza dulce sau in frunze tinere de vita de vie, de stevie sau chiar de gulii.


Membrii familiei sunt incantati de sarmalutele pregatite de mine astfel, poate unde acest "proces" de preparare este mult mai "elaborat" decat pare la prima vedere. Toamna alegem cu grija varza (cu foi subtiri), si o punem la murat ceva mai tarziu ca sa nu se acreasca prea tare, deoarece nu ne place si mi se pare ca daca e tinuta la apa isi pierde din gust.

Oricat ar parea de ciudat, conteaza foarte mult pentru calitatea umpluturii, alegerea carnii. De aceea sarmalele "adevarate" sunt cele care se pregatesc la Craciun, deoarece se foloseste carne din cea care se toaca pentru prepararea carnatulor -bucati de carne din toate partile corpului porcului, fiecare cu savoarea ei propie, care in combinatie cu ciolanul afumat in casa, desavarsesc gustul.


[...] Read more!

Imprimer cette page
De oana | culinar & lifestyle (Vizitează situl)


Punctează această reţetă:Rețete inrudite


Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatii„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!


Convertor uinitați de măsurăDelicios sau Dezgustător

Tarta cu smochine si mascarpone (reteta video)

Tarta cu smochine si mascarpone (reteta video)
dezgustător
delicios