Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

REȚETE





REȚETE

Secrete in prepararea cozonacului

de (Vizitează situl)
(5.00/5 - 1 vot)


Secretele Bucatariei in prepararea cozonacului
Pentru cozonac sînt necesare f?in? de bun? calitate ?i drojdie proasp?t? sau congelat?. Drojdia conservat? la congelator î?i men?ine toate proprie­t??ile, chiar ?i dup? 6?8 luni sau mai mult. Se p?streaz? în pung? de nailon, ca s? nu se usuce ?i se scoate din congelator, numai cantitatea necesar?, cu 2?3 ore înainte de întrebuin?are; în acest timp, se ?ine în buc?t?rie ca s? se înc?lzeasc?.

Drojdia se freac? cu o linguri?? cu vîrf de zah?r, pîn? cînd se lichefiaz?. Zah?rul stimuleaz? dezvoltarea enzimelor din celulele de drojdie de bere. In prezen?a enzimelor produse de aceste celule, are loc fermenta?ia alcoolic? a glucozei, rezultînd bioxid ele carbon, gaz care la copt se dilata ?i face s? creasc? aluatul. Dac? drojdia nu este proasp?t?, se încearc? puterea ei de fermentare, frecînd 10 g drojdie cu o linguri?? de zah?r, pîn? cînd se lichefiaz?, l?sîndu-se mai aproape de sursa de c?ldur?; dac? în 30 minute drojdia se umfl? ca o spum?, înseamn? c? se poate întrebuin?a pentru orice preparat.

Cu cît se va pune drojdie mai mult? într-un preparat, procesul de fer­mentare va fi mai rapid ?i deci se vor consuma mai repede zaharurile simple; aluatul va sc?dea ?i nu va mai cre?te la copt.

Este foarte important, ca droj­dia s? se pun? propor?ional cu cantitatea ?i con?inutul preparatului ?i s? se respecte timpii de fermentare ?i coacere. Pentru aluaturile u?oare, cum este aluatul de pîine sau pentru acelea care au o cantitate mai mic? de gr?­sime, g?lbenu?uri ?i zah?r, este suficient s? se pun? 30?40 g drojdie la 1 kg f?in?; îns?, pentru aluaturile grele, cum sînt cele de cozonac, sînt necesare 50?80 g drojdie la 1 kg f?in?.

Spor la treaba !






Blog this on Blogger


Share this on del.icio.us


Share this on Facebook


Email this via Hotmail


Stumble upon something good? Share it on StumbleUpon


Tweet This!




Imprimer cette page
de Retete de prajituri si torturi (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:


Rețete inrudite


Articole conexe

Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casă


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Pancakes- clatite americane

Pancakes- clatite americane
dezgustător
delicios