Petitchef

SOS DE LEURDA SI MACRIS

SOS DE LEURDA SI MACRIS
Dupa cum v-am spus, m-am pus pe verdeturi. Dupa ciorba acrisoara, a urmat un sos cu leurda si macris alaturi de cartofi natur si o bucatica de carnat de casa.
Ingrediente: ceapa verde, o mana buna de leurda, macris dupa gust, iaurt, faina, sare, piper, ulei.
Ceapa verde-vreo 2 fire, se taie marunt si se caleste in ulei. Leurda si macrisul se spala si se taie mai marunt. Leurda se caleste impreuna cu ceapa. Dupa ce se inmoaie putin, se adauga macrisul si putina apa calda, cat sa acopere verdeturile. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine de tot leurda.

Separat se amesteca iaurtul(175 gr) cu o lingura de faina si se adauga peste verdeturi. Daca sosul iese prea gros se adauga apa, putin cate putin, pana ajunge la consistenta dorita.
Se sareaza si pipereaza dupa gust. Eu am vrut sa iasa mai acrisor, asa ca la final am mai pus macris, fara sa il mai las sa fiarba.








Comentarii:

25/03/2014

Foarte buna!

(0) (0) Abuz
23/04/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
25/08/2011

Tres bonne

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ceapa vrajitoarelor – leurda Ceapa vrajitoarelor – leurda Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează