Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Stiuca la cuptor

REȚETE


MENIUL ZILEI

Antreuri

Ciorba de miel

Felul principal

Miel la gratar

Desert

Pasca

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic


REȚETE

de (Vizitează situl)
(4.50/5 - 770 voturi)

91 comentarii




Incep prin a va spune ca stiuca este pestele meu favorit...si ca, desi e asa, i-am uitat gustul, pentru ca nu am mai mancat de mai bine de 8 ani!!!
...de cand Cipi meu drag mergea la pescuit, in fiecare zi, in spatele gradinii noastre, ba la canal, care pe-atunci era curat si plin de pesti, nu ca acum, o mlastina...ba la Bega...
Daca ma lasa, am sa va pun o poza cu el la pescuit...de-atunci! :P

Asadar, stiind toate acestea, va puteti imagina cat de fericita am fost atunci cand am primit cadou niste stiuci????!!! ...cred ca da!!! :))
De la Miha si Leo le avem (niste prieteni deosebiti)...si deci, lor le voi dedica si reteta! :)
..."reteta" putin impropriu zis, pentru ca modul de preparare e acelasi cu al oricarui peste la cuptor, adica foarte simplist si fantezist :P -puneti in oala tot ce va place...dar neaparat muuult morcov! :D
E o bunatate!!!
Hai sa va arat cum mi-a iesit! ;)


Ingrediente:

- 1, 2 stiuci mai maricele (sau 3 cum am avut noi! :P)
- 3, 4 morcovi mari
- 1 patrunjel
- 2 cepe
- 200 ml. vin alb
- sare, boabe piper
- 2 foi dafin


Si desi am scris ingredientele...si dupa cum v-am obisnuit, acum ar fi trebuit sa apara poza cu ele :) ...nu va fi asa, pentru ca primul pas si cel mai important a fost spalarea pestilor si curatarea lor de solzi si mucusul ala, atat de enervant... :)))

...prima data va arat pestii:


Si-apoi metoda cea mai usoara si cu cele mai bune rezultate de curatare a solzilor si mucusului aferent! :)) (promit ca e ultima oara cand va amintesc de mucus :D)
...metoda care consta intr-o baita rapida in apa fierbinte! :P
...si de care s-a ocupat exclusiv Cipi! :))
Aici se vede cum ia pestele si-l scufunda pret de cateva secunde in apa fierbinte:


...dupa care totul decurge foarte usor:



...pentru noi, caci stiuca nu parea prea fericita!!! :D


Toate trei, curatate, spalate si sterse bine cu un prosop de bucatarie:


De-abia acum va arat "ingredientele" :P


...care, dupa cum v-am zis, pot varia in functie de preferinte...
Aici am turnat vinul...
Si desi primul impuls a fost sa mai adaug, m-am oprit, fiindca n-am vrut ca stiuca mea sa fie prea acra, ci dulceeeee! :))


Am mai adaugat si un pahar cu supa de pui, ca tocmai ii facusem lui Bogdi supica cu taitei, preferata lui :)
Daca nu aveti la-ndemana, puneti apa...


Am stors o jumatate de lamaie:


Si am bagat totul la cuptor, la foc potrivit...nu inainte insa de a mai adauga 2 rosii proaspete, taiate felii... si usturoi...


Aburinda...la final:


Detaliu apetisant, i hope! :P


Cea mai dichisita bucata e pentru voi, Miha draga si Leo!!! :)
Mii de multumiri si pupici pentru rasfatul culinar! :P


A fost delicioasa, altceva nu pot spune!!! :)


Later...(too) later edit!!! :P
Miha scumpa ...din pacate...exact ce era mai important, n-am zis...ai vazut tu cum doar la burta mea m-am gandit...ca ce bun a fost, ca de cand n-am mai papat stiuca, etc... :))) ...dar de aniversarea zilei tale de nastere am uitat cu desavarsire...
Te rog din tot sufletul sa primesti, de la noi toti, cele mai frumoase si calde urari de bine, sa fii sanatoasa si fericita alaturi de Leo si de cei pe care-i pretuiesti!
Te pupam cu mare drag!!! :)

LA MULTI ANI!!! Sa ai cei mai frumosi 30 de ani de pe mapamond! :)

Imprimer cette page




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

SUPER

1 / 5

Ce comentariu sa am cand inca nu am citit reteta ?? bad robot !(adica programare proasta, agresiva !!!!....)

5 / 5

Arata super,o sa o incerc maine

5 / 5

Foarte buna reteta

... click aici pentru a vedea toate comentariile (91)

Rețete inrudite


Articole conexe



Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Tarta cu crema de vanilie si capsune

Tarta cu crema de vanilie si capsune
dezgustător
delicios