SUPA- CREMA DE LINTE ROSIE

De dragostea in bucate
(4.34/5 - 138 voturi)
15 comentarii


mal



Astazi va arat cum se prepara cea mai simpla supa- crema  de linte.

Multi ocolesc lintea de teama  procesului de gatire:) crezand ca dureaza prea mult.

Unii , detesta gustul....altii forma finala a preparatului.

Putini stiu insa ca lintea, desi nu este foarte atragatoare in faza finala de gatire, are un gust deosebit de bun, se fierbe  repede ( 20-30 minute) si este foarte hranitoare si sanatoasa.

Este saraca in grasimi si foarte bogata in proteine si minerale.

Scade colesterolul ,regleaza glicemia si previne constipatia

Pentru toate proprietatile ei nutritive , merita sa o consumam cu regularitate....macar o data pe saptamana in diverse forme:

supe...piureuri...salate....etc :)



Supa de astazi este facuta din linte rosie .

Se mai gaseste linte verde sau "neagra" (care este de fapt un maro mai inchis )



Pentru ca am dorit sa-i scurtez timpul de preparare ,  eu am inmuiat lintea pentru cca 30 de minute in apa rece.(o sa vedeti ca isi dubleaza volumul si cojita protectoare se crapa )

Insa, mai intai am spalat-o foarte bine in mai multe ape.

Am pus-o la fiert in apa clocotita si am lasat-o sa fiarba la foc mediu cca 10 minute, cand am verificat-o si era deja patrunsa (pentru ca a stat la inmuiat).

Am adaugat condimentele in oala ( eu am pus delikat, piper si sare, deoarece am vrut un gust cat mai natural  ) si am lasat-o sa mai dea cateva clocote.

Am oprit focul , apoi am batut cu telul lintea pana s-a amestecat bine cu zeama in care a fiert. (daca doriti o crema mai fina, transferati-o in blender )

Am servit-o cu perlute de paine prajita, ornata cu cativa stopi de ulei de masline si paprika iute.

Tot ce pot sa va spun este ca nu mi-a mai trebuit felul doi.

E atat de hranitoare , incat o recomand ca fel de sine statator.

E ideala pe tot parcursul anului...in post ...in convalescenta...si pentru cei care nu mananca deloc carne (contine proteine, dupa cum am spus la inceput )





 Incercati !






De dragostea in bucate



Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5
Postat 07/11/2013, 10:35

Ai pus delikat, piper si sare .. si ai vrut un gust cat mai natural ????? .... dar de legume adevarate nu ai auzit ??... ca sa nu mai spun de potentiatorul de aroma din delikat

Read more at http://www.petitchef.ro/retete/supa-crema-de-linte-rosie-fid-1372128#SE4LdCIEXqzqwyBE.99

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 07/05/2015, 13:59

Supa de linte este intradevar foarte buna, dar reteta ta trebuie neaparat modificata cu legume adevarate, nu delikat....

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 08/02/2015, 09:18

Ai pus delikat pentru a avea un gust cat mai natural? Asta merge de bancul zilei. :-))

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 05/03/2014, 18:48

Imi place lintea iar reteta aceasta este extrem de simpla. Multumesc!

(0) (0) Abuz
MariaCoca
5 / 5MariaCoca
Postat 05/03/2014, 18:52

Foarte buna si se face foarte repede si usor. Multumesc.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 21/01/2014, 16:23

Suna bine...astazi incerc sa o gatesc !

(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 26/08/2013, 15:04

Cantitatile ???? Cata linte cata apa?

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 10/07/2013, 15:33

Super excelenta!

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (15)

Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Supa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale