Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Supa de leurda

De Bucataria Adrianei
(4.21/5 - 104 voturi)

12 comentarii

Leurda

Pana mai ieri habar nu aveam ce este leurda. Atunci am dat o tura de piata si vazand aceste frunze pe o tejghea am intrebat , fiind foarte curioasa din fire, ce sunt? Omul mi-a spus leurda. M-am uitat cu ochi mari la el si am intrebat ce e aia? A zis ceva de genul: au gust de usturoi si se folosesc la supe si salate. OK zis si facut. Mama spune ca supa de leurda se face asemanator cu cea de salata, care o ador by the way.

Avem nevoie de:


500g de frunze de leurda
250 ml de lapte batut sau iaurt
1 ou
1 cub Knorr de legume
marar
1 lingura de ulei
1 lingura rasa de faina
100 g smantana
sare
un varf de cutit de sare de lamaie
1/2 cana orez

Se spala si se taie leurda. Apoi in oala de supa se pune uleiul, se caleste faina in el 1 minut apoi se stinge cu apa.

Se adauga leurda taiata marunt si apa mai sus de jumatatea oalei (sau in functie de cata supa doriti sa faceti, dar lasand loc pentru sana si ou). Se adauga si orezul, cand supa a inceput sa fiarba. Se sareaza si se adauga si cubul Knorr.

Se fierbe 1/2 ora, apoi se ia de pe foc si se adauga sana si oul batut ca si pentru omleta. Se adauga si mararul si smantana.

Se serveste cu paine proaspata sau asha cum este.

Acrisoara si delicioasa.

POFTA BUNA!!!



Printează pagina
De Bucataria Adrianei (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

elena_a2014_1
5 / 5

Wow :*

| | i cooked this recipe
5 / 5

Este EXCELENTA!!!!!!!!In viata mea nu am mancat o ciorbita asa de buna si credeti-ma ca fac ciorbe de legume cel putin odata pe saptamana- caci sunt ovo-lacto-vegetariana, la fel si fetita mea de 5 ani. Mie una imi place leurda chiar si goala, doar spalata, dar nu reuseam sa o fac si pe ea sa o manance nici in salata. Noi tocmai ce am mancat ciorbita si fetita mea a zis ca ii da nota 10 retetei. Sunt fff fericita ca i-a placut. Doar ca am inlocuit orezul cu o mana de paste penne si am pus doar sare in loc de cubul knorr si merge si fara rantas. Oricum, super gustul

| i cooked this recipe
5 / 5

Super !

1 / 5

O fi bună, nimic de zis, dar cât timp începi cu rântaş şi mai adaugi şi un cub Knorr şi sare de lămâie (adică chimicale) mai bine nu mai bagi leurda şi o arunci. Apoi cu leurda salvată faci o ciorbă fără chimicale şi rântaş şi cred că va fi şi bună şi sănătoasă.

5 / 5

Foarte buna

5 / 5

E sanatoasa..

... click aici pentru a vedea toate comentariile (12)


Rețete inrudite


Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Stock sau supa concentrata de legumeStock sau supa concentrata de legume


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Choux a la crem

Choux a la crem
dezgustător
delicios