Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Telemea de vaca

REȚETE


MENIUL ZILEI

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic


REȚETE

de (Vizitează situl)
(4.62/5 - 13 voturi)


Trebuie sa incercati macar o data aceasta telemea. Este foarte buna si unde mai punem la socoteala ca este fara conservanti si alte E-uri. 


Avem nevoie de 3 litri de lapte. 
Fierbem laptele. Dintr-un litru de lapte pregatim iaurt. Ceilalti 2 litri ii lasam la frigider pana a doua zi.
Pentru iaurt umplem pe jumatate 2 borcane cu lapte rece. Apoi adaugam laptele cald. Punem capacul. Incalzim cuptorul la minim, timp de 10 minute apoi stingem focul.
Punem borcanele in cuptorul incins si le lasam de seara pana dimineata nemiscate.
A doua zi aducem la punctul de fierbere cei 2 litri de lapte. In momentul in care laptele incepe sa fiarba adaugam iaurtul. Lasam pe foc 5-10 minute pana in momentul in care se alege zerul.
.





 Scurgem branza printr-o sita deasa.






Cu zerul ramas umplem un castron. Adaugam o lingurita de sare, apoi punem bucata de telemea la sare. 
Se pastreaza la frigider pentru maxim 1 saptamana.






Pofta buna!

Imprimer cette page




Punctează această reţetă:


Rețete inrudite


Articole conexe



Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Mancare de castraveti murati cu pulpa de porc

Mancare de castraveti murati cu pulpa de porc
dezgustător
delicios