Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Telemea de vaca

De My Fancy Cake
(4.62/5 - 13 voturi)


Trebuie sa incercati macar o data aceasta telemea. Este foarte buna si unde mai punem la socoteala ca este fara conservanti si alte E-uri. 


Avem nevoie de 3 litri de lapte. 
Fierbem laptele. Dintr-un litru de lapte pregatim iaurt. Ceilalti 2 litri ii lasam la frigider pana a doua zi.
Pentru iaurt umplem pe jumatate 2 borcane cu lapte rece. Apoi adaugam laptele cald. Punem capacul. Incalzim cuptorul la minim, timp de 10 minute apoi stingem focul.
Punem borcanele in cuptorul incins si le lasam de seara pana dimineata nemiscate.
A doua zi aducem la punctul de fierbere cei 2 litri de lapte. In momentul in care laptele incepe sa fiarba adaugam iaurtul. Lasam pe foc 5-10 minute pana in momentul in care se alege zerul.
.





 Scurgem branza printr-o sita deasa.






Cu zerul ramas umplem un castron. Adaugam o lingurita de sare, apoi punem bucata de telemea la sare. 
Se pastreaza la frigider pentru maxim 1 saptamana.






Pofta buna!

Imprimer cette page
De My Fancy Cake (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:


Rețete inrudite


Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Salata de cruditati (reteta video)

Salata de cruditati (reteta video)
dezgustător
delicios