Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

REȚETE





REȚETE

Tort Crema de Zahar Ars cu Pandispan

De Retete de la Mama
(4.32/5 - 34 voturi)

1 comentariu

Ingrediente
Pentru Crema de zahar ars:
7-8 Oua
O cana de Zahar +150 gr. Zahar
300-400 ml Lapte
1 plic Zahar vanilinat
Coaja de la 1 lamaie sau/si portocala.
                                        Sau :
6 oua 
6 Linguri zahar
1 Litru Lapte
1 plic Zahar vanilinat
Coaja de la o lamaie sau /si portocala
 Mod de Preparare Crema de Zahar Ars :
1. Se bat ouale cu 150gr zahar ,si 1 plic zahar vanilinat.Punem apoi laptele
caldut .
2. Intr-o cratita se pune o cana de zahar la topit ,mestecam continuu si cand zaharul
este topit si caramelizat ,se tine cratita de ambele toarte si se roteste cu grija ,astfel 
incat sa caramelizam peretii vasului ,apoi turnam compozitia de oua cu zahar si lapte.
3. Se da la cuptor cca 20 min.
                            Intre timp preparam pandispanul .
Ingrediente Pandispan
4 Oua
4 Linguri Zahar
4 Linguri Faina 
                                       Sau:
3 Oua 
125 gr Zahar
100 gr Faina 
O lingurita de coaja de lamaie rasa
O lingurita de coaja de portocala rasa
1 1/2 Lingura de zeama lamaie
Mod de Preparare  Pandispan : 
1. Separam albusurile de galbenusuri 
2. Albusurile le dam la rece.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilinat ,cu coaja de
lamaie ,zeama de lamaie , si o jumatate din cantitatea de faina.
3 Se amesteca totul foarte bine.
4. Apoi se bat albusurile spuma cu zaharul  si un praf de sare.
5. Se amesteca albusurile cu galbenusurile cu o spatula lemn.
6 .Cand crema de zahar ars este aproape gata ,adica au trecut cele 20 min,turnam 
peste crema de zahar ars, aluatul de pandispan si mai lasam la cuptor pana cand 
aluatul este gata.
Se fierbe la foc mic, in jur de 20 min.
Inainte de a-l scoate din cuptor se testeaza cu o scobitoare
7. Se scoate din cuptor si se lasa  putin sa se raceasca ,se desprinde usor cu un cutit pe margini si se rastoarna punand  un platou cu margini mai inalte peste cratita  si intorcand-o dintr-o singura miscare.
In prima faza tortul va avea sirop de la crema de zahar ars ,care va fi absorbit mai tarziu
de pandispan si astfel tortul se va auto-insiropa.
8. Se orneaza (optional si dupa preferinte ): cu frisca  si piure de mere coapte sau felii subtiri de banana si felii de mere calite in unt .


Foto am luat-o de pe 
http://retete.eva.ro/desert/prajitura-cu-crema-de-zahar-ars-articol-13223.html






O sa va placa ! Este delicios !























Imprimer cette page
De Retete de la Mama (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Bun bun bun


Rețete inrudite


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenO aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafea


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Muschi de porc impanat la cuptor

Muschi de porc impanat la cuptor
dezgustător
delicios