Petitchef

TORT CU CREMA DE CIOCOLATA

Desert
6 porții
40 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Ingrediente blat:

Ingrediente crema:

Ingrediente sirop:

Pentru decor:

Preparare

  • Se separa ouale ( adica galbenusurile de albusuri); albusurile se bat spuma cu zaharul , apoi se adauga galbenusurile unul cate unul.
  • Faina se amesteca cu cacaoa si se adauga la oua; se desarta totul intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu o lingurita de faina ; se coace 25 minute.
  • Intr-o craticioara se pune frisca si ciocolata rupta bucatele; se pun pe "bain marie" pana se topeste ciocolata.
  • Cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si da la rece; timpul optim este de 3-4 ore sau, si mai bine, de seara pana dimineata.
  • Untul se freaca spuma cu zaharul pudra (aveti grija ca untul sa nu contina apa),apoi se pune crema de nuttela.
  • Compozitia de frisca cu ciocolata se bate bine cmixerul apoi se adauga si cea de unt.Pentru ca aceasta crema sa nu se taie, compozitia de frisca si cea de unt trebuie sa aiba aceeasi temperatura.
  • Pentru sirop se pune la fiert zaharul cu apa si la sfarsit plicul de cappucino; se raceste.
    Blatul de tort se taie in doua, se pune primul blat in tava in care s-a copt, tapetata cu folie alimentara, se insiropeaza, se pune crema; oprit 4 linguri din crema pentru a unge marginea tortuluiAcoperit crema cu blatul ramas, glazurat cu glazura Dr.Otker si deasupra pus praline de ciocolata si cacao si ras ciocolata alba.

Rețete inrudite

YouTube

Tort despacito


A adi`s blog

Poze

TORT CU CREMA DE CIOCOLATA
TORT CU CREMA DE CIOCOLATA - poza 2
TORT CU CREMA DE CIOCOLATA - poza 3
TORT CU CREMA DE CIOCOLATA - poza 4
TORT CU CREMA DE CIOCOLATA - poza 5
TORT CU CREMA DE CIOCOLATA - poza 6
TORT CU CREMA DE CIOCOLATA - poza 7
TORT CU CREMA DE CIOCOLATA - poza 8

Întrebări:




Comentarii (34):

geta, 03/11/2018

Minunata

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/12/2013

Tro bien gateau vouvou les manges

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/12/2013

Foare rapid si gustos.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
maria, 03/11/2018

Tortul de ciocolata ade la blat doar 50 g faina si 120 g zahar

(0) (0) Abuz
05/06/2015

Bun!

(0) (0) Abuz
03/06/2015

VEZI CREMA GANACHE (GANAȘ ADICĂTELEA :) ) UNT SE PUNE DAR, PUȚIN PT STRĂLUCIRE. REȚETE DE BLAT SUNT NAIȘPE MII. SIROP....CAM PUȚIN DAR, DEH ! „DEZGUSTIBUS” !!!! :)))))))))))))))))

(0) (1) Abuz
03/06/2015

Buna idee sa nu conțină untul apă! dar cum? poate doar frecat bine cu lingura, ceea ce lungește mult timpul de preparare. sau poate fi folosit untul cu 82% grăsime, dar tortul devine și mai bombă calorică decât este.

(0) (0) Abuz
03/06/2015

E UN DELICIU

(0) (0) Abuz
28/12/2014

Bine explicat

(0) (0) Abuz
05/05/2014

Bun dar eu am pus mai multa ciocolata ca asa ii place copilului.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort portughez de biscuiți
Tort portughez de biscuiți
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează