Petitchef

Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

blat:

crema cu mascarpone:

pentru frisca:

Preparare

  • Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cea de apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia. Se opreste mixerul si se incorporeaza si faina.
  • Compozitia se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili, diametru de 23 cm si se da blatul la cuptor pentru 30-45 de minute. Blatul racit se taie in 2 foi care se insiropeaza cu zeama din compotul de piersici.
  • Se bate frisca tare. A avut smantana si am adaugat si 2-3 linguri de zahar farin. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pe baine-marie pana se topeste. In gelatina se pune in 1-2 linguri de suc de piersici din compot. Se incalzeste putin si se adauga peste compozitia de galbenusuri.
  • Dupa ce s-a racit in crema se adauga si crema mascarpone sau o crema de branza fina si la urma se incorporeaza si frisca. Albusele de ou eu nu le-a folosit, dar daca vreti se pot incorpora si ele.
  • Dupa ce a terminat si crema, incepem montarea tortului. Pe primul blat adaugam un strat subtire de crema mascarpone. Peste crema asezam in cerc jumatati de piersici din compot, cat mai apropiate. au intat cam o cutie mare de compot.
  • Apoi complectam cu restul de crema, umpland bine golurile dintre piersici. Asezam deasupra al doilea blat. A iesit inalt pentru ca si piersicile au fost mari. Imbracam tortul cu frisca pregatita din.
  • Din cea de-a doua cutie de compot, taiem restul jumatatilor de piersici in felii, pe care apoi le aramjam pe tort in cerc. Pe lateral a presarat zahar colorat.

Rețete inrudite

YouTube

Tort flan cu vanilie



Poze

Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici
Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici - poza 2

Întrebări:




Comentarii (29):

14/11/2013

Reteta e buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
AliBth, 02/11/2013

Piersicile si crema, echilibru perfect; foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/09/2013

Excelenta reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/04/2020

Smântână pentru frișcă sau normala?

(0) (0) Abuz
13/08/2016

Gelatina la frisca sau la crema mascarpone. E trecuta la frisca.

(0) (0) Abuz
08/08/2015

Acest tort il voi face mamei mele de 15 august

(0) (0) Abuz
24/04/2015

E super !!!!

(0) (0) Abuz
03/03/2015

..DELICIOS!

(0) (0) Abuz
21/06/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
17/04/2014

P

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează