Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

REȚETE



MENIUL ZILEI

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic


REȚETE

Tort de ciocolata Sorin

de (Vizitează situl)
(3.00/5 - 2 voturi)










Am copiat pozele si reteta de la tortul teren de fotbal pentru ca sunt asemanatoare,cu mici modificari printre care e si forma tortului.Toate acestea le veti gasi in reteta de mai jos.
Ingrediente

Blat
150 gr unt¾ cana zahar 6 oua 150 gr ciocolata + 2 linguri lapte2 lingurite extract de vanilie120 gr faina60 gr amidon1 lingurita praf de copt50 gr alune caramelizate taiate marunt

Ciocolata impreuna cu laptele se pun intr-un bol si se baga in cuptorul cu microunde timp de un minut la putere maxima . Se scoate , se amesteca, iar daca ciocolata nu s-a topit se mai baga cateva secunde pana cand ciocolata s-a topit de tot. Atentie sa nu fiarba.

Albusurile se separa de galbenusuri se bat bat spuma impreuna cu zaharul.
Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu untul, extractul de vanilie si praful de copt.
Cand ciocolata s-a topit se toarna peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga faina, alunele caramelizate si amidonul iar in final se adauga albusurile batute spuma.Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor la 180 grade timp de 45 minute. Probati cu un betisor sau cu scobitoarea iar daca aceasta iese curata blatul e copt. Timpul de coacere difera in functie de marimea tavii.
Crema ganache
300 gr ciocolata
300 ml frisca lichida

Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un bol impreuna cu frisca. Se topeste pe bain marie sau in microunde . Daca o topiti in microunde incepeti cu un minut , o scoateti , amestecati si apoi o mai puneti cateva secunde daca e nevoie. Nu are voie sa fiarba.
Cand ciocolata s-a topit de tot, se lasa sa se raceasca apoi se bate cu mixerul pana se intareste si isi schimba culoarea.


Sirop

o cana zahar300 ml apa50 ml lichior MalibuSe topeste zaharul pe foc pana se face lichid. Se adauga apa si lichiorul si se lasa sa fiarba pana cand se topeste iar zaharul. In tot acest timp de fierbere tot alcoolul se va evapora si va ramane doar gustul de lichior.
Cand tortul s-a racit se taie in trei pe orizontala , se pune prima foaie , se insiropeaza cu 1/3 din siropul preparat dupa care se pune jumatate din crema si se niveleaza bine.
Se aseaza peste crema a doua foaie se insiropeaza la fel ca si prima , se pune restul de crema peste care se pune a treia foaie insiropata la fel ca si prima.
Se taie foarte fin pe margine sa se niveleze tortul peste care se toarna glazura de ciocolata preparata astfel :
200 gr ciocolata
70 gr unt
3 linguri lapte
2 linguri ulei
Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se topesc pe foc . Cand ciocolata este aproape topita se ia de pe foc si se continua sa se amestece pana cand ciocolata si untu sunt topite.
Se toarna glazura peste tort, se niveleaza bine dupa care se orneaza cu ornamente de ciocolata si alune caramelizate taiate marunt.

Imprimer cette page
de sandytza (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:


Rețete inrudite


Articole conexe

Torturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Prajitura cu rahat, gem si bezea

Prajitura cu rahat, gem si bezea
dezgustător
delicios