Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

REȚETE



MENIUL ZILEI

Arhiva meniurilor

Primirea meniului zilnic


REȚETE

Varza Calita

de (Vizitează situl)
(4.44/5 - 341 voturi)

59 comentarii

Cum sa fie vara si sa nu facem o varza calita aromata cu marar proaspat? Aceasta reteta este atat de dietetica incat poate fi considerata de regim, dar la cat e de buna, n-ai crede ca are asa putine calorii.

Reteta este una foarte simpla, se poate face si cu alte feluri de carne, sau cu afumatura. Dar parca pe caldura asta merge ceva mai light. Iar carnea de pui fierbe repede, asa ca se reduce timpul de bucatarit pe canicula :)
Daca vreti, puteti sa nu folositi puiul, si veti avea o mancarica foarte buna de post.




Asadar, pentru 4 - 6 portii avem nevoie de:
2 verze potrivite (cam 1500 g cu totul)
2 morcovi
1 legatura ceapa verde (sau 1 ceapa uscata)
1 pahar de bulion
jumatate de ardei (am uitat sa-l pozez)
6 ciocanele de pui (800 g)
1 legatura marar
1 linguri ulei
sare, piper, cimbru
Pentru inceput, spalam si curatam morcovii, ceapa si varza. O varza buna trebuie sa fie putin indesata, cu cotoarele cat mai mici. Taiem varza fideluta si o frecam cu putina sare, ca sa se moaie si o lasam sa stea asa pana ii vine randul.
Curatam ciocanele si le punem la prajit in cratita in 2 linguri de ulei si putina apa. Acoperim cu capac si lasam sa se patrunda aproape complet. Scoatem carnea pe o farfurie si adaugam in sosul ramas ceapa si morcovul tocate marunt. Adaugam putina sare, completam cu apa daca este nevoie si lasam 10 minute sa fiarba. Este timpul sa punem varza tocata si mai lasam sa fiarba 10 - 15 minute. Mai adaugam apa daca este nevoie, dar varza isi va lasa destul suc. Punem jumatatea de ardei taiata pe din doua, carnea, bulionul, piper si sare daca mai e nevoie. Amestecam totul, adaugam si cateva crengute de cimbru, sau cimbru uscat si dam totul la cuptorul incins, la foc mediu la 180 - 200 de grade.

Lasam sa se rumeneasca 20 - 25 de minute, pana cand se patrund toate ingredientele. Verificati daca este suficient lichid in cratita, ca sa nu se arda. Cand scoatem din cuptor, presaram mararul tocat marunt si amestecam. Mie nu imi place ardeiul, asa ca il arunc dupa ce e gata mancarea, dar da o aroma buna verzei.
Servim calda, simpla sau cu o portie de mamaliguta, si socotim ca varza cu carne are doar 100 calorii la 100 grame, iar varza simpla are 45 calorii la 100 grame.







Printeaza reteta (fara imagini)





Imprimer cette page
de Bucataria Furnicutilor (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentariisdfsd:

5 / 5

Da este forte buna am incercat si mia iesit nu e deloc grea

5 / 5

Foarte buna! deliciu

5 / 5

Am adaugat sunca prajita si carnati. Delicios. (Fara pui)

| i cooked this recipe
5 / 5

Excelent

| i cooked this recipe
4 / 5

Am facut-o si e foarte gustoasa.O recomand.

3 / 5

Îmi place foarte mult.

... click aici pentru a vedea toate comentariile (59)

Rețete inrudite


Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatii„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua...Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!Varza de Bruxelles - ori o iubesti, ori o urasti!


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Inghetata rapida cu aroma de cafea

Inghetata rapida cu aroma de cafea
dezgustător
delicios