-
Home
-
Rețete
-
Retete cu carne de gasca
Retete cu carne de gasca
18 rețete
(84 voturi), (12) , (20)
Felul principal Foarte ușor 3 ore 20 min
Ingrediente: Carne (si maruntaie de gasca) Marar Patrunjel Leustean Morcov Telina Pastarnac Suc de rosii cu pulpa 3 cepe Bors Sare Ou de rata Taitei de casa
(77 voturi), (3) , (3)
Felul principal Foarte ușor 30 min 20 min
Ingrediente: 1 gasca de 2,8 kg 1 potocala 2 mere mari 1 ceapa mare 1 Lg (Lingura ) salvie sau magheran 1 lg (lingurita ) scortisoara sare .piper 2 morcovi 1...
(54 voturi), (12) , (15)
Felul principal Foarte ușor 20 min 20 min
Ingrediente: cca. 4 l. apa 1 gasca potrivita, de casa 4, 5 morcovi 1, 2 radacini patrunjel 1 radacina pastarnac 1 telina mica 1 ceapa mijlocie 2, 3 catei de...
(29 voturi), (3) , (14)
Felul principal Foarte ușor 20 min 20 min
Ingrediente: 1 piept de gasca 1 crenguta rozmarin 1 varza potrivita 2-3 fire ceapa verde 3 frunze de dafin sare piper alb seminte de chimen ulei de masline
(24 voturi), (2) , (1)
Felul principal Foarte ușor 1 oră 1 oră
Ingrediente: 800 g fasole uscata alba folosim pulpele, aripile , pieptul, gatul de la o gasca 8-10 catei usturoi 5 bucati ceapa rosie 6 linguri untura de gasca...
(211 voturi)
Ciorba reprezinta in bucataria traditionala romaneasca unul dintre felurile principale de mancare. indiferent ca este cu carne, peste sau cu legume acest preparat se regaseste in orice bucatarie din oricare colt al tarii.
(22 voturi), (3) , (5)
Felul principal Ușor 15 min 1 h 20 m
Ingrediente: Carne de gasca (pulpe, piept, aripi) 1 varza noua de marime potrivita 1 lingura grasime de gasca sau de rata Suc de rosii cu pula-de casa de...
(21 voturi), (3) , (6)
Antreuri Ușor 1 h 40 m 1 h 25 m
Ingrediente: 1 gasca de 3, 5 kg 1 felie franzela 3 oua 6 catei usturoi 1 morcov 1 fir de praz 2 mere sare boia 500 g orez 100 g unt 150 g stafide 1 pahar vin...
(21 voturi), (3) , (29)
Felul principal Dificil 1 zi 6 h 1 zi 16 h
Ingrediente: 1 kg. varza rosie 1 ceapa 1 mar 4 pulpe de gasca a cate 450g sare, piper 1 lingura zahar 250 ml. supa pui sau zarzavat 3 linguri otet
(20 voturi), (6) , (5)
Felul principal Foarte ușor 20 min 30 min
Ingrediente: 4 pulpe de gasca sau 2 pulpe+2 aripi, sare, piper 2 linguri unt 300 ml. vin rosu 350 g. morcovi 125 ml. supa de legume/gasca :P 200 g. smantana...
(9 voturi), (1)
Antreuri Foarte ușor 20 min 10 min
Ingrediente: un piept de gasca 7 cartofi potriviti 6 morcovi -un borcan castraveti in otet 3 gogosari in otet 6 oua 200ml ulei mustar sare piper
(56 voturi)
Orice mare sarbatoare romanesca este marcata in casele romanilor cu bucate traditionale. Sarmalele sunt nelipsite de pe masa imbelsugata a Craciunului, a Revelionului sau a oricarei alte sarbatori. Ce poate fi mai placut si mai savuros la masa de Craciun decat o...
(7 voturi), (1)
Felul principal Foarte ușor 40 min 50 min
Ingrediente: 1 gasca 1 lingurita cimbru 1 lingurita patrunjel tocat 4 linguri coji de portocale rase 300 g sunca afumata 1 ceapa 1 ceasca orez 500 g castane...
(36 voturi), (9) , (7)
Felul principal Foarte ușor 20 min 25 min
Ingrediente: 1 ficat de gasca de cca 750 -800g 2 cepe albe mijlocii, taiate rondele, grosier 2 mere taiate cubulete mari 1 fructul "Pasiunii" 1 li sucul de la...
(8 voturi), (2) , (7)
Felul principal Foarte ușor 20 min 25 min
Ingrediente: 1,5 kg muschi de porc 400 g ciuperci taiate, in conserva 2 cepe 2 galbenusuri 5 linguri unt 100 ml vin 3 linguri smantana 125 g pate gasca 400 g...
(9 voturi), (1)
Felul principal Foarte ușor 30 min 20 min
Ingrediente: 1 piept de gisca 1 ficat de gisca o felie de piine o ceapa 3 oua 100 g de unt sare, piper 250 g de ciuperci 1/2 pahar cu vin alb patrunjel verde
(3 voturi), (1) , (1)
Felul principal Foarte ușor 20 min 25 min
Ingrediente: 3 linguri miere, 1 lingurita cimbru proaspat tocat, 1 lingurita coriandru proaspat tocat, 4 linguri sos soia light, 3 catei usturoi, 1 lingurita...
Felul principal Foarte ușor 20 min 25 min
Ingrediente: 2 cartofi, 3 linguri grasime gasca, 2 felii bacon, 1 fir mic de praz.
Felul principal Foarte ușor 10 min 20 min
Ingrediente: 1,8 kg cartofi, 4 linguri grasime gasca, 4 linguri pesmet, 4 linguri ulei masline, 6 catei usturoi, 1 lingurita boia dulce.
(14 voturi), (3) , (2)
Cartofii curatati si taiati in sferturi (sau jumatati daca sunt mai mici) ii fierbi vreo zece minute, apoi ii pui intr-o tava si-i tavalesti intr-o lingura (hai, doua) de untura de gasca*. Mai arunci o mana de catei de usturoi nedecojiti** si bagi tava la