Petitchef

Mii de rețete sunt pe Petitchef


Ghimbirul

Ghimbirul

Fiind catalogat drept un condiment picant, apropiat de piper, ghimbirul a cucerit insa mai intai bucataria europeana. Ghimbirul este recunoscut pentru nota sa usor muscatoare si fierbinte, pentru aroma sa bogata, dulce, calda si lemnoasa.
Ghimbirul proaspat este excelent pentru aromarea preparatelor in tigaie, in combinatie cu usturoi, ardei iute sau ceapa verde. De asemenea, imbunatateste gustul carnii, orezului, pastelor, pestelui sau fructelor de mare.
In functie de cum e gatit, ghimbirul isi poate pierde in mare masura aroma si poate deveni mai iute, dar, daca este prajit pierde din iutime, isi schimba gustul si merge foarte bine alaturi de usturoi si ceapa.
Ghimbirul este folosit la cele mai felurite feluri de mancare, supe, sosuri, preparate din carne si legume, dar si la deserturi si bauturi. Thailandezii il adauga la prepararea pastei de curry, dat prin razatoare, indonezienii freaca deseori carnea cu o pasta de ghimbir si ardei iute inainte de a o pregati, indienii folosesc ghimbirul prajit in sosuri, iar chinezii il folosesc atat fiert, cat si prajit.



Rețetă Legume si creveti la wokLegume si creveti la wokRețetă Pui la cuptor-PetitchefPui la cuptor-PetitchefRețetă Chec marmorat-crocantChec marmorat-crocantRețetă Tartine cu ricotta, dovleac si ouTartine cu ricotta, dovleac si ouRețetă WassailWassailRețetă Verrine cu avocado si somonVerrine cu avocado si somonRețetă Pop corn pizzaPop corn pizzaRețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactozaPrajitura cu avocado si ciocolata - fara lactozaRețetă Maioneza fara ouMaioneza fara ouRețetă MikadosMikadosRețetă Buturuga cu lamaie si merengueButuruga cu lamaie si merengueRețetă Braduti cu somonBraduti cu somon

Rețete de sezon

Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Abonare newsletter


Vezi mai multe reţete

Articole Petitchef

2021 - Anul international al fructelor si legumelor

2021 - Anul international al fructelor si legumelor
La 15 decembrie 2020, la Roma, directorul general al FAO, a lansat Anul international al fructelor si legumelor 2021, se arata pe www. fao. org. FAO si Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca fiecare adult...

Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei

Cateva sfaturi culinare pentru pregatirea conopidei
Conopida are un miros placut, nu foarte puternic, dar proaspat, este crocanta si are un gust usor dulce. Poate sa fie murata, fiarta in apa sau la aburi, prajita, coapta, facuta pane sau consumata ca atare. Se...

Retete de toamna cu...dovleac

Retete de toamna cu...dovleac
Dovleacul este un aliment complex, cu un pret accesibil, de la care sunt folosite florile, semintele si miezul; fiind o leguma tare care se consuma cu precadere prelucrata termic, dovleacul este un produs care se...

10 retete cu...capsune

10 retete cu...capsune
Sezonul capsunilor a inceput, iar mirosul imbietor al acestora este mai mult decat ispitor, este un indemn de a le cumpara. Noi va sfatuim sa cumparati fructe si legume de sezon si nu crescute fortat in sere, numai...

Cum sa faci pepite de ciocolata acasa

Cum sa faci pepite de ciocolata acasa
Daca aveti ciocolata, timp, stati bine cu indemanarea, va puteti realiza singuri, fulgii de ciocolata. Va aratam noi in video reteta de mai jos ce simplu este.

15 retete cu ton

15 retete cu ton
Nicio inspiratie pentru cina? Optati pentru o reteta rapida si economica. In plus, conservele de ton reprezinta o modalitate convenabila de a satisface consumul recomandat de peste. Descoperiti cele mai bune 15 retete...

15 retete de deserturi cu branza

15 retete de deserturi cu branza
Deserturi pufoase si delicioase cu branza dulce sau sarata. Se pregatesc rapid, iar ingredientele sunt la indemana. Retetele sunt explicate pas cu pas in imagini. →

Ce poti sa gatesti cu naut?

Ce poti sa gatesti cu naut?
O cutie de naut, are intrebuintari culinare multiple Haideti sa vedem impreuna 8 retete perfecte ce pot fi facute cu naut. → Dar tie, ce reteta iti place sa prepari cu naut?

5 sfaturi pentru a preveni caderea chipsurilor de ciocolata

5 sfaturi pentru a preveni caderea chipsurilor de ciocolata
Cand ai pofta de dulce, te gandesti la tort. Ei da, si ca sa fie si mai apetisant te-ai gandit sa adaugi chipsuri de ciocolata in ea? Odata ce aluatul tau este gata, il pui cu grija intr-o tava si il dai la cuptor....
Vezi mai multe articole