Mii de rețete sunt pe Petitchef

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic Votează Arhiva meniurilor

Prazul, dulcea leguma a primaverii

Prazul, dulcea leguma a primaverii

Prazul este o leguma versatila de primavara, care tocat si combinat cu morcov, telina si ceapa, face o baza excelenta pentru supe sau tocane. Aroma sa usoara, dulce, se poate asocia cu unt si smantana in sosuri, sufleuri si gratinate. Cu o aroma mai delicata si mai dulce decat ceapa, prazul adauga o nota subtila unor retete fara sa acopere alte arome care sunt prezente. Desi prazul este disponibil pe tot parcursul anului, sezonul lui este toamna si in prima parte a primaverii.
Prazul este o leguma cu un continut apreciabil in protide, glucide, lipide, vitamine (B1, B2, C, PP), precum si mucilagii. Tocmai continutul de celuloza si mucilagiu il recomanda ca un foarte bun detoxifiant, avand puterea sa curete tractul digestiv ca urmare a fibrelor, printr-o actiune blanda favorizata de proprietatile emoliente ale mucilagiului. Nu lipsesc nici substantele minerale bogate in fosfor, potasiu, calciu, fier. Gustul caracteristic al prazului se datoreaza uleiului eteric, care se gaseste in proportie de 0,02-0,08% din greutate. Are putine calorii si poate fi integrat foarte usor in dietele alimentare care au ca scop scaderea in greutate.


Rețete de sezon

CartofiCartofi

CiuperciCiuperci

ClementinaClementina

DovleacDovleac

DudeDude

FetaFeta

HamsieHamsie

KiwiKiwi

LamaieLamaie

MarMar

Miez de nucaMiez de nuca

MorcovMorcov

Nuca de cocosNuca de cocos

PapayaPapaya

ParaPara

Piept de puiPiept de pui

PrazPraz

RosiiRosii

Sfecla rosieSfecla rosie

SmochinaSmochina

SomonSomon

SpanacSpanac

StrugureStrugure

VineteVinete

VitaVita

Ardei umplutiArdei umpluti


Vezi mai multe reţete

Articole Petitchef

Vezi mai multe articole

Videoclipuri


(c) Madeinwork | Mențiuni legale