Petitchef

Mii de rețete sunt pe Petitchef


Fructe de Iunie

Fructe de Iunie

In popor, luna iunie este denumita „Ciresar” , dar pe langa delicioasele cirese, in aceasta luna apar capsunile, fragii, dudele, zmeura, visinile si coacazele. Culoarea predominanta a fructelor din aceasta luna este rosu, afrodisiaca, stimulenta a sistemului circulator, renal si a ficatului.Ciresele sunt bogate in vitaminele a, b, c, fier, fosfor, calciu, potasiu, magneziu, zinc, cobalt, cupru si mangan.Consumul de visine combate depresiile si migrenele, datorita flavonoizilor (substante antioxidante) si elimina kilogramele in exces. Sucul de visine este benefic persoanelor care au diabet, carora le este recomandata o cura de trei saptamani. Zmeura este bogata in vitamine, fosfor, mangan, potasiu si zinc si este unul dintre cele mai eficiente fructe impotriva obezitatii deoarece scad pofta de mancare. Zmeura ajuta in tratarea bolilor digestive si ale sistemului respirator.


Rețetă Orez cu lapte si caramel saratOrez cu lapte si caramel saratRețetă Ciocolata de casa veganaCiocolata de casa veganaRețetă Samosas cu fetaSamosas cu fetaRețetă Curry SamosasCurry SamosasRețetă Aperitiv samosas cu mere si scortisoaraAperitiv samosas cu mere si scortisoaraRețetă Salata cub RubikSalata cub RubikRețetă Sangria alba (cu vin alb)Sangria alba (cu vin alb)Rețetă Ciocolata cu aluneCiocolata cu aluneRețetă Chec cu lamaie si mac - PetitchefChec cu lamaie si mac - PetitchefRețetă Pui cu smantana si ciuperci-PetitchefPui cu smantana si ciuperci-PetitchefRețetă Pesto RosuPesto RosuRețetă Foietaj cu ciocolataFoietaj cu ciocolata

Rețete de sezon

Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Newsletter subscribe


Vezi mai multe reţete

Articole Petitchef

Untul de arahide

Untul de arahide

Consumat cu moderatie, untul de arahide este un aliment sanatos. Bogat in calorii si satios, ofera energie pentru o mare parte a zilei, insa nu trebuie consumat in exces. Untul de arahide contine acelasi raport de...

Telemeaua...un fel de branza romaneasca

Telemeaua...un fel de branza romaneasca

Se aseamana cu branza feta greceasca insa particularitatea distinctiva o reprezinta faptul ca produsul este supus operatiilor tehnologice de sarare umeda, respectiv uscata, ceea ce confera nu numai un gust aparte, ci...

Cateva cuvinte despre ...carnea de bibilica

Cateva cuvinte despre ...carnea de bibilica

Este valorificata pentru oua si carnea alba cu gust fin, textura frageda si suculenta, asemanatoare celei de vanat, precum fazanul. Bibilica ajunge sa fie crescuta pe teren domestic pentru prima data in Franta, tara...

Cactusul este super-alimentul anului 2018!

Cactusul este super-alimentul anului 2018!

Specialistii Organizanizatiei Mondiale a Agriculturii si a Centrului International pentru Cercetari Agricole in Zone Aride au lucrat la ce o cercetare in care se aduc argumente pentru consumul constant de cactus....

Dovleacul placintar-rasfatul anotimpului rece

Dovleacul placintar-rasfatul anotimpului rece

Dovlecii placintari, numiti si dovleci de iarna, sunt rasfatul anotimpului rece. Sarac in calorii si bogat in fibre dietetice si vitamina A, dar delicios si parfumat, dovleacul este preferatul multora dintre noi....

Semintele de canepa si beneficiile lor

Semintele de canepa si beneficiile lor

Promovate de nutritionisti pentru proprietatile lor nutritive valoroase, semintele de canepa, contin toți aminoacizii esentiali, ceea ce le califica drept o sursa completa de proteine, la fel ca si carnea de pui,...

Plante care ajuta digestia

Plante care ajuta digestia

Tulburarile de digestie sunt tot mai prezente in societatea actuala, apar la orice varsta, inclusiv la copii, iar principala cauza este reprezentata de un stil de viata ce include o alimentatie saraca in fibre, dar...

Cateva cuvinte despre...Ciresele Amarena

Cateva cuvinte despre...Ciresele Amarena

Ciresele Amarena sunt mai mici decat cele obisnuite, mai inchise la culoare si cu un gust dulce-amarui si o aroma intensa. Cultivate in general in Italia, in regiunile Modena si Bologna, sunt adesea comercializate...

Cateva cuvinte despre…ciresele Maraschino

Cateva cuvinte despre…ciresele Maraschino

Ciresele Maraschino sunt folosite folosite ca garnituri sau decoruri in diferite preparate de patiserie, cofetarie, gelaterie dar si ca ingrediente in retetele unor cocktail-uri clasice cum ar fi: Manhattan, Pearl...

Vezi mai multe articole

Videoclipuri