Mii de rețete sunt pe Petitchef

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic Votează Arhiva meniurilor
Salata calda de cartofi
Salata calda de cartofi

Spalati bine de tot cartofii si puneti-i sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au...

Antreuri

Varza dulce cu carne de porc afumata
Varza dulce cu carne de porc afumata

Se curata bine varza iar poi se taie marunt ca fideaua sau se da in robot...

Felul principal

Baghete rasucite cu susan
Baghete rasucite cu susan

Le vezi mereu in vitrina cofetariei, patiseriei pe langa care treci, dar stii...

Desert


Merele, delicioase in orice sezon

Merele, delicioase in orice sezon

Parfumul, aroma si textura placuta a merelor sunt apreciate atat de adulti cat si de copii. Fiecare soi de mar are o culoare si un gust specific. Merele dulci si zemoase precum Ionatan, Golden, Reinettes se recomanda a se folosi la deserturi, iar pentru preparate de patiserie usor sarate, se folosesc mere acrisoare. Merele se potrivesc cel mai bine in salate alaturi de telina, morcov, sfecla, varza si anghinare. De asemenea, din mar se prepara marmelada, gem, compot, sucuri, peltea, cidru, otet si rachiu. Merele dau textura unor placinte, tarte, sufleuri, prajituri, torturi, budinci iar noi va recomandam sa incercati o prajitura rasturnata cu mere si caramel, un tort de mere cu crema de zahar ars sau o spuma de mere.


Rețete de sezon

CartofiCartofi

CiuperciCiuperci

ClementinaClementina

DovleacDovleac

DudeDude

FetaFeta

HamsieHamsie

KiwiKiwi

LamaieLamaie

MarMar

Miez de nucaMiez de nuca

MorcovMorcov

Nuca de cocosNuca de cocos

PapayaPapaya

ParaPara

Piept de puiPiept de pui

PrazPraz

RosiiRosii

Sfecla rosieSfecla rosie

SmochinaSmochina

SomonSomon

SpanacSpanac

StrugureStrugure

VineteVinete

VitaVita

Ardei umplutiArdei umpluti


Vezi mai multe reţete

Articole Petitchef

Dovleacul placintar-rasfatul anotimpului rece

Dovleacul placintar-rasfatul anotimpului rece

Dovlecii placintari, numiti si dovleci de iarna, sunt rasfatul anotimpului rece. Sarac in calorii si bogat in fibre dietetice si vitamina A, dar delicios si parfumat, dovleacul este preferatul multora dintre noi....

Semintele de canepa si beneficiile lor

Semintele de canepa si beneficiile lor

Promovate de nutritionisti pentru proprietatile lor nutritive valoroase, semintele de canepa, contin toți aminoacizii esentiali, ceea ce le califica drept o sursa completa de proteine, la fel ca si carnea de pui,...

Plante care ajuta digestia

Plante care ajuta digestia

Tulburarile de digestie sunt tot mai prezente in societatea actuala, apar la orice varsta, inclusiv la copii, iar principala cauza este reprezentata de un stil de viata ce include o alimentatie saraca in fibre, dar...

Cateva cuvinte despre...Ciresele Amarena

Cateva cuvinte despre...Ciresele Amarena

Ciresele Amarena sunt mai mici decat cele obisnuite, mai inchise la culoare si cu un gust dulce-amarui si o aroma intensa. Cultivate in general in Italia, in regiunile Modena si Bologna, sunt adesea comercializate...

Cateva cuvinte despre…ciresele Maraschino

Cateva cuvinte despre…ciresele Maraschino

Ciresele Maraschino sunt folosite folosite ca garnituri sau decoruri in diferite preparate de patiserie, cofetarie, gelaterie dar si ca ingrediente in retetele unor cocktail-uri clasice cum ar fi: Manhattan, Pearl...

Panko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze

Panko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze

Panko este preparat din painea de la care a fost indepartata coaja, motiv pentru care ofera o textura mai aerata decat cele mai multe tipuri de pesmet din bucatariile occidentale.

Sriracha sos – sosul de ardei chili

Sriracha sos – sosul de ardei chili

Ingredientul principal al sosului Sriracha sunt ardeii chili; la prepararea lui sunt folosite doar ingrediente de cea mai de calitate si niciodata coloranti artificiali sau arome.

Nopales – cactusul comestibil

Nopales – cactusul comestibil

Carnoase, de culoare verde inchisa, cu ghimpi mici si subtiri, Nopales sunt frunzele carnoase si fragede ale unei specii de cactus comestibil, cunoscut sub denumirea de cactus para.

Tomatillos – "tomates verdes"

Tomatillos – tomates verdes

Originare din Mexic, tomatillo sunt considerate legume emblematice, nelipsite din bucataria traditionala. Sunt utilizate la salsa, gazpacho si guacamole, in deserturi, sosuri, conserve de fructe, topping-uri,...

Vezi mai multe articole

Videoclipuri



(c) Madeinwork | Mențiuni legale