Petitchef

Mii de rețete sunt pe Petitchef


Noiembrie - ultima luna a toamnei

Noiembrie - ultima luna a toamnei

Ultima luna a toamnei a sosit! Se schimba vremurile, se schimba si lista cu legume de sezon. Iata care sunt legumele de sezon ale lunii noiembrie: sfecla, varza alba si varza rosie, varză de Bruxelles, conopida, telina si frunze de telina, praz, pastarnac, dovleac, ciuperci, hrean. Varza - poate fi in fel si chip, este gustoasa, sanatoasa si accesibila. Varza este o pretioasa sursa de minerale si vitamine, are fibre si antioxidanti.
Sfecla rosie – este o sursa de neegalat de vitamine si minerale, pe care e bine sa nu o eviti. Sfecla rosie este printre cele mai bune surse de folati. Folatii sunt necesari pentru sinteza ADN-ului in cadrul celulelor. Se poate consumata cruda, in salate cu morcov, ridiche, castraveti, varza, etc.Se poate taia cubulete mici se se pregateste la aburi, apoi se serveste cu bucatele de unt si piper. De asemenea este foarte traditionala si sfecla murata.
Telina – datorita aromei, gustului, caloriilor putine, telina se poate folosi in tot felul de preparate. Frunzele sale sunt o sursa bogata de antioxidanti, flavonoizi.
Pastarnacul –cea mai placuta si rafinata aroma naturala. Se poate utiliza in supe, ciorbe, salate, mancaruri.
Ciupercile – au un gust deosebit, fiind suculente si carnoase. Ciupercile sunt perfecte in regimul vegetarian, deoarece au un continut bogat in proteine de calitate cu continut sarac de calorii.
Dovleacul – fie ca e copt sau folosit ca o umplutura pentru placinte, dovleacul este un real medicament pe care e bine sa-l iei pe tot parcursul lunii noiembrie. Este recomandat de dieteticieni in controlul colesterolului si in programelor de reducere a greutatii.Depoziteaza multe vitamine antioxidante, cum ar fi vitamina A, vitamina C si vitamina E.
Hreanul – aduce un surplus de energie, binedispune, tine raceala la distanta, pune sangele in miscare.


Rețetă Fursecuri 3 ingredienteFursecuri 3 ingredienteRețetă Bilute energizante cu caiseBilute energizante cu caiseRețetă Tort cu ciocolata si caramel saratTort cu ciocolata si caramel saratRețetă Frittata la cuptorFrittata la cuptorRețetă Naut prajitNaut prajitRețetă Bilute energizanteBilute energizanteRețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na morangaDovleac umplut cu creveti - Le Camarão na morangaRețetă Pui tandoori PetitchefPui tandoori PetitchefRețetă SalmorejoSalmorejoRețetă Hot dog de HalloweenHot dog de HalloweenRețetă Clementine de HalloweenClementine de HalloweenRețetă Tort cu nuca de cocos PetitchefTort cu nuca de cocos Petitchef

Rețete de sezon

Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Newsletter subscribe


Vezi mai multe reţete

Articole Petitchef

Telemeaua...un fel de branza romaneasca

Telemeaua...un fel de branza romaneasca

Se aseamana cu branza feta greceasca insa particularitatea distinctiva o reprezinta faptul ca produsul este supus operatiilor tehnologice de sarare umeda, respectiv uscata, ceea ce confera nu numai un gust aparte, ci...

Cateva cuvinte despre ...carnea de bibilica

Cateva cuvinte despre ...carnea de bibilica

Este valorificata pentru oua si carnea alba cu gust fin, textura frageda si suculenta, asemanatoare celei de vanat, precum fazanul. Bibilica ajunge sa fie crescuta pe teren domestic pentru prima data in Franta, tara...

Cactusul este super-alimentul anului 2018!

Cactusul este super-alimentul anului 2018!

Specialistii Organizanizatiei Mondiale a Agriculturii si a Centrului International pentru Cercetari Agricole in Zone Aride au lucrat la ce o cercetare in care se aduc argumente pentru consumul constant de cactus....

Dovleacul placintar-rasfatul anotimpului rece

Dovleacul placintar-rasfatul anotimpului rece

Dovlecii placintari, numiti si dovleci de iarna, sunt rasfatul anotimpului rece. Sarac in calorii si bogat in fibre dietetice si vitamina A, dar delicios si parfumat, dovleacul este preferatul multora dintre noi....

Semintele de canepa si beneficiile lor

Semintele de canepa si beneficiile lor

Promovate de nutritionisti pentru proprietatile lor nutritive valoroase, semintele de canepa, contin toți aminoacizii esentiali, ceea ce le califica drept o sursa completa de proteine, la fel ca si carnea de pui,...

Plante care ajuta digestia

Plante care ajuta digestia

Tulburarile de digestie sunt tot mai prezente in societatea actuala, apar la orice varsta, inclusiv la copii, iar principala cauza este reprezentata de un stil de viata ce include o alimentatie saraca in fibre, dar...

Cateva cuvinte despre...Ciresele Amarena

Cateva cuvinte despre...Ciresele Amarena

Ciresele Amarena sunt mai mici decat cele obisnuite, mai inchise la culoare si cu un gust dulce-amarui si o aroma intensa. Cultivate in general in Italia, in regiunile Modena si Bologna, sunt adesea comercializate...

Cateva cuvinte despre…ciresele Maraschino

Cateva cuvinte despre…ciresele Maraschino

Ciresele Maraschino sunt folosite folosite ca garnituri sau decoruri in diferite preparate de patiserie, cofetarie, gelaterie dar si ca ingrediente in retetele unor cocktail-uri clasice cum ar fi: Manhattan, Pearl...

Panko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze

Panko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze

Panko este preparat din painea de la care a fost indepartata coaja, motiv pentru care ofera o textura mai aerata decat cele mai multe tipuri de pesmet din bucatariile occidentale.

Vezi mai multe articole

Videoclipuri