Petitchef

Mii de rețete sunt pe Petitchef


Start la sezonul caiselor

Start la sezonul caiselor

Avand o culoare galben-auriu sau galben-portocaliu si un parfum aparte, caisele sunt fructele cele mai bogate in vitamina C si complexul de vitamine B, dar si potasiu si betacaroten.
Caisele consumate in mod frecvent ajuta la eliminarea toxinelor din organism, combat astenia si starile depresive, stopeaza pierderile de memorie datorita continutului ridicat de fosfor, trateaza insomnia si lupta impotriva infectiilor din organism.
Caisele de pot consuma proaspete sau uscate. De asemenea, se folosesc intr-o mare varietate de sucuri, gemuri, nectaruri si dulceturi.
Caisele isi arata adevarata aroma si parfumul inconfundabil in dulceata sau gem, dar se simt bine alaturi de branzeturi (de oaie sau capra). Caisele se pot consuma crude, confiate, le putem adauga in mancaruri sarate, in dulciuri sau in smoothie-uri preparate cu ajutorul blenderului.

Pentru a te bucura de efectele benefice ale caiselor, consuma-le inainte cu cel putin jumatate de ora de a manca sau la o jumatate de ora dupa masa.


Rețetă Enchiladas cu pui si sos de tomate picantEnchiladas cu pui si sos de tomate picantRețetă Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosiiFriganele cu unt de arahide si gem de fructe rosiiRețetă Pop corn cu caramelPop corn cu caramelRețetă Chiftelute IKEA cu sosChiftelute IKEA cu sosRețetă Italian Tiramisu - Video retetaItalian Tiramisu - Video retetaRețetă Salata Panzanella - Salata italianaSalata Panzanella - Salata italianaRețetă Layer cake cu capsuneLayer cake cu capsuneRețetă Gratin de orez cu rosiiGratin de orez cu rosiiRețetă Quiche cu morcovi, ardei si rosiiQuiche cu morcovi, ardei si rosiiRețetă Pui cu miere si mustarPui cu miere si mustarRețetă Cafea DalgonaCafea DalgonaRețetă Cum sa faci lapte condensat dulce?Cum sa faci lapte condensat dulce?

Rețete de sezon

Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Abonare newsletter


Vezi mai multe reţete

Articole Petitchef

10 retete cu...capsune

10 retete cu...capsune

Sezonul capsunilor a inceput, iar mirosul imbietor al acestora este mai mult decat ispitor, este un indemn de a le cumpara. Noi va sfatuim sa cumparati fructe si legume de sezon si nu crescute fortat in sere, numai...

Cum sa faci pepite de ciocolata acasa

Cum sa faci pepite de ciocolata acasa

Daca aveti ciocolata, timp, stati bine cu indemanarea, va puteti realiza singuri, fulgii de ciocolata. Va aratam noi in video reteta de mai jos ce simplu este.

15 retete cu ton

15 retete cu ton

Nicio inspiratie pentru cina? Optati pentru o reteta rapida si economica. In plus, conservele de ton reprezinta o modalitate convenabila de a satisface consumul recomandat de peste. Descoperiti cele mai bune 15 retete...

15 retete de deserturi cu branza

15 retete de deserturi cu branza

Deserturi pufoase si delicioase cu branza dulce sau sarata. Se pregatesc rapid, iar ingredientele sunt la indemana. Retetele sunt explicate pas cu pas in imagini. →

Ce poti sa gatesti cu naut?

Ce poti sa gatesti cu naut?

O cutie de naut, are intrebuintari culinare multiple Haideti sa vedem impreuna 8 retete perfecte ce pot fi facute cu naut. → Dar tie, ce reteta iti place sa prepari cu naut?

5 sfaturi pentru a preveni caderea chipsurilor de ciocolata

5 sfaturi pentru a preveni caderea chipsurilor de ciocolata

Cand ai pofta de dulce, te gandesti la tort. Ei da, si ca sa fie si mai apetisant te-ai gandit sa adaugi chipsuri de ciocolata in ea? Odata ce aluatul tau este gata, il pui cu grija intr-o tava si il dai la cuptor....

Duminica seara: retetele noastre anti-stres si anti-depresie

Duminica seara: retetele noastre anti-stres si anti-depresie

Dupa un weekend aglomerat, vine duminica seara. In ajunul unei saptamani noi, depresia se instaleaza si nevoia de a manca o masa reconfortanta devine necesara, chiar vitala pentru a recastiga un zambet! Cu toate...

Untul de arahide

Untul de arahide

Consumat cu moderatie, untul de arahide este un aliment sanatos. Bogat in calorii si satios, ofera energie pentru o mare parte a zilei, insa nu trebuie consumat in exces. Untul de arahide contine acelasi raport de...

Telemeaua...un fel de branza romaneasca

Telemeaua...un fel de branza romaneasca

Se aseamana cu branza feta greceasca insa particularitatea distinctiva o reprezinta faptul ca produsul este supus operatiilor tehnologice de sarare umeda, respectiv uscata, ceea ce confera nu numai un gust aparte, ci...

Vezi mai multe articole