Mii de rețete sunt pe Petitchef

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic Votează Arhiva meniurilor
Salata calda de cartofi
Salata calda de cartofi

Cartofii se fierb in coaja, se decojesc cat sunt calzi, ca merge mai usir,...

Antreuri

Ficatei cu ceapa la tigaie
Ficatei cu ceapa la tigaie

Ficateii se dau prin faina apoi se prajesc in ulei, pana sunt complet...

Felul principal

Prajitura delicia
Prajitura delicia

Foi: Se separa ouale ,albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma...

Desert


Toamna si fructele ei

Toamna si fructele ei

Fructele de toamnă autohtone sunt delicioase, parfumate și dacă le achiziționăm din piețele tradiționale șansele noaste de a cumpăra fructe cultivate tradițional cresc.
În lunile de toamnă nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic cel puțin 2-3 fructe de sezon; consumul zilnic de fructe de toamnă reduce apetitul pentru dulciuri, ajutându-ne să slăbim și să fim energici și pozitivi.
Prin conținutul crescut de antioxidanți, vitamine, fibre și minerale, fructele de toamnă reglează digestiași tranzitul intestinal, revitalizează tenul și reduc stresul.


Rețete de sezon

CartofiCartofi

CiuperciCiuperci

ClementinaClementina

DovleacDovleac

DudeDude

FetaFeta

HamsieHamsie

KiwiKiwi

LamaieLamaie

MarMar

Miez de nucaMiez de nuca

MorcovMorcov

Nuca de cocosNuca de cocos

PapayaPapaya

ParaPara

Piept de puiPiept de pui

PrazPraz

RosiiRosii

Sfecla rosieSfecla rosie

SmochinaSmochina

SomonSomon

SpanacSpanac

StrugureStrugure

VineteVinete

VitaVita

Ardei umplutiArdei umpluti


Vezi mai multe reţete

Articole Petitchef

Semintele de canepa si beneficiile lor

Semintele de canepa si beneficiile lor

Promovate de nutritionisti pentru proprietatile lor nutritive valoroase, semintele de canepa, contin toți aminoacizii esentiali, ceea ce le califica drept o sursa completa de proteine, la fel ca si carnea de pui,...

Plante care ajuta digestia

Plante care ajuta digestia

Tulburarile de digestie sunt tot mai prezente in societatea actuala, apar la orice varsta, inclusiv la copii, iar principala cauza este reprezentata de un stil de viata ce include o alimentatie saraca in fibre, dar...

Cateva cuvinte despre...Ciresele Amarena

Cateva cuvinte despre...Ciresele Amarena

Ciresele Amarena sunt mai mici decat cele obisnuite, mai inchise la culoare si cu un gust dulce-amarui si o aroma intensa. Cultivate in general in Italia, in regiunile Modena si Bologna, sunt adesea comercializate...

Cateva cuvinte despre…ciresele Maraschino

Cateva cuvinte despre…ciresele Maraschino

Ciresele Maraschino sunt folosite folosite ca garnituri sau decoruri in diferite preparate de patiserie, cofetarie, gelaterie dar si ca ingrediente in retetele unor cocktail-uri clasice cum ar fi: Manhattan, Pearl...

Panko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze

Panko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze

Panko este preparat din painea de la care a fost indepartata coaja, motiv pentru care ofera o textura mai aerata decat cele mai multe tipuri de pesmet din bucatariile occidentale.

Sriracha sos – sosul de ardei chili

Sriracha sos – sosul de ardei chili

Ingredientul principal al sosului Sriracha sunt ardeii chili; la prepararea lui sunt folosite doar ingrediente de cea mai de calitate si niciodata coloranti artificiali sau arome.

Nopales – cactusul comestibil

Nopales – cactusul comestibil

Carnoase, de culoare verde inchisa, cu ghimpi mici si subtiri, Nopales sunt frunzele carnoase si fragede ale unei specii de cactus comestibil, cunoscut sub denumirea de cactus para.

Tomatillos – "tomates verdes"

Tomatillos – tomates verdes

Originare din Mexic, tomatillo sunt considerate legume emblematice, nelipsite din bucataria traditionala. Sunt utilizate la salsa, gazpacho si guacamole, in deserturi, sosuri, conserve de fructe, topping-uri,...

Cateva cuvinte despre …Halibut

Cateva cuvinte despre …Halibut

Halibutul este un peste cunoscut din cele mai vechi timpuri si era considerat un peste sacru, servit doar cu ocazia sarbatorilor religioase.

Vezi mai multe articole

Videoclipuri



(c) Madeinwork | Mențiuni legale