Petitchef

Mii de rețete sunt pe Petitchef

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic Votează Arhiva meniurilor
Chiftelute suedeze(kottbullar)
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp...

Antreuri

Salau in crusta de bere
Salau in crusta de bere

Se curata pestele de solzi, branhii, se eviscereaza si se spala bine dupa...

Felul principal

Rasgullas (celebritatea dulciurilor indiene)
Rasgullas (celebritatea dulciurilor indiene)

Rasgullas sau Rasagolas este unul din cele mai faimoase dulciuri indiene,...

Desert


Bucura-te de fructele si legumele lui Gustar

Bucura-te de fructele si legumele lui Gustar

August denumita popular si “gustar“ reprezinta ultima luna a verii. In aceasta perioada se coc, se mananca si se gusta cele mai multe fructe si legume ale anului, de unde si denumirea ei populara.
Din categoria „Fructe” amintim: afinele – nu cele de cultura, vandute in caserole de plastic, ci afinele culese din zone montane, coacaze, zmeura si mure, prune si piersici, pepene verde si pepene galben, merele de vara sunt un deliciu, perele si gutuile– sunt fructe asociate toamnei, dar au inceput deja sa se coaca, iar spre final de august vor fi numai bune.
Legume: Vinete de gradina, rosii, dovlecei, ardei grasi, gogosari si ardei iuti, fasole verde pastai si fasole galbena pastai, conopida, cartofi noi, porumb dulce.
Asadar, combina, pune pe gratar, fa salate si adauga sosuri cremoase cu suc de lamaie si iaurt, pune ulei de masline si mananca fara limite frutele si legumele lui august.









Rețete de sezon

Vezi mai multe reţete

Articole Petitchef

Telemeaua...un fel de branza romaneasca

Telemeaua...un fel de branza romaneasca

Se aseamana cu branza feta greceasca insa particularitatea distinctiva o reprezinta faptul ca produsul este supus operatiilor tehnologice de sarare umeda, respectiv uscata, ceea ce confera nu numai un gust aparte, ci...

Cateva cuvinte despre ...carnea de bibilica

Cateva cuvinte despre ...carnea de bibilica

Este valorificata pentru oua si carnea alba cu gust fin, textura frageda si suculenta, asemanatoare celei de vanat, precum fazanul. Bibilica ajunge sa fie crescuta pe teren domestic pentru prima data in Franta, tara...

Cactusul este super-alimentul anului 2018!

Cactusul este super-alimentul anului 2018!

Specialistii Organizanizatiei Mondiale a Agriculturii si a Centrului International pentru Cercetari Agricole in Zone Aride au lucrat la ce o cercetare in care se aduc argumente pentru consumul constant de cactus....

Dovleacul placintar-rasfatul anotimpului rece

Dovleacul placintar-rasfatul anotimpului rece

Dovlecii placintari, numiti si dovleci de iarna, sunt rasfatul anotimpului rece. Sarac in calorii si bogat in fibre dietetice si vitamina A, dar delicios si parfumat, dovleacul este preferatul multora dintre noi....

Semintele de canepa si beneficiile lor

Semintele de canepa si beneficiile lor

Promovate de nutritionisti pentru proprietatile lor nutritive valoroase, semintele de canepa, contin toți aminoacizii esentiali, ceea ce le califica drept o sursa completa de proteine, la fel ca si carnea de pui,...

Plante care ajuta digestia

Plante care ajuta digestia

Tulburarile de digestie sunt tot mai prezente in societatea actuala, apar la orice varsta, inclusiv la copii, iar principala cauza este reprezentata de un stil de viata ce include o alimentatie saraca in fibre, dar...

Cateva cuvinte despre...Ciresele Amarena

Cateva cuvinte despre...Ciresele Amarena

Ciresele Amarena sunt mai mici decat cele obisnuite, mai inchise la culoare si cu un gust dulce-amarui si o aroma intensa. Cultivate in general in Italia, in regiunile Modena si Bologna, sunt adesea comercializate...

Cateva cuvinte despre…ciresele Maraschino

Cateva cuvinte despre…ciresele Maraschino

Ciresele Maraschino sunt folosite folosite ca garnituri sau decoruri in diferite preparate de patiserie, cofetarie, gelaterie dar si ca ingrediente in retetele unor cocktail-uri clasice cum ar fi: Manhattan, Pearl...

Panko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze

Panko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze

Panko este preparat din painea de la care a fost indepartata coaja, motiv pentru care ofera o textura mai aerata decat cele mai multe tipuri de pesmet din bucatariile occidentale.

Vezi mai multe articole

Videoclipuri