Astazi briosele pot fi servite in diferite momente ale zilei si la orice ocazie. Retete variate va punem si noi la dispozitie in colectia de mai jos.
vezi mai multPrimavara, persoanele care au afectiuni ale ficatului si ale vezicii biliare ar trebui sa faca o cura de ridichi rosii, consumate pe stomacul gol.
vezi mai multNimeni nu stie cand a fost preparat cu exactitate primul sandviș, insa cel care ii da numele este este John Montagu, al IV-lea conte de Sanwich (un oras in comitatul Kent, Anglia).
vezi mai multNe plac retetele descrise amanuntit, detaliat, dar versiunea video a lor este mai mult ca perfecta!
vezi mai multCiocnitul oualor se face dupa reguli precise: persoana mai in varsta (de obicei barbatul) ciocneste capul oului de capul oului tinut in mana de partener, in timp ce rosteste cunoscuta formula „Hristos a Inviat”, la care se raspunde „Adevarat a Inviat”.
vezi mai multFriptura de miel este unul dintre cele mai populare simboluri de Paste si se regaseste pe masa majoritatii crestinilor, desi nu toti suntem innebuniti dupa aceasta carne.
vezi mai multOul vopsit este simbolul Mantuitorului, care paraseste mormantul si se intoarce la viata. Oul, prin simbolistica reprezinta Invieriea, intrucat, in el salasuieste o noua viata gata sa iasa la iveala.
vezi mai multJoia din Saptamana Mare este, inca din vechime, ziua in care se coc pastile, cozonacii si babele. Toate ingredientele sunt pregatite cu grija de cu seara, tinute la cald, in casa, pentru ca aluatul sa creasca si sa fie fraged.
vezi mai multPasca cu branza, cozonacul si drobul de miel sunt vedetele traditionale ale Sarbatorilor de Paste.
vezi mai multPrima masa a zilei de Paste ramane optiunea fiecaruia daca se vrea a fi una incarcata cu “de toate” sau mai lejera pentru a va putea bucura si de alte delicii culinare pe parcursul pe tot parcursul zilei si celei care urmeaza.
vezi mai multTraditional pentru masa de Paste, drobul tinde sa ajunga vedeta sarbatorilor, alaturi de oua rosii si pasca. Desi se poate prepara oricand aveti pofta, gustul lui se pare ca este unic doar in timpul acestei sarbatori.
vezi mai multLasati copiii sa exploreze mancarea, sa guste ce le place si ce nu, asftel isi vor construi singuri preferintele.
vezi mai multInrudita cu fasolea, mazarea a fost mentionata in Biblie si pretuita de egipteni, greci si romani. In Evul Mediu mazarea era considerata o delicatesa pe masa celor cu sange albastru. Treptat isi perde rangul si ajunge si pe mesele oamenilor de rand, mai intai in stare uscata, apoi in forma proaspata.
vezi mai multCu o aroma mai delicata si mai dulce decat ceapa, prazul adauga o nota subtila unor retete fara sa acopere alte arome care sunt prezente.
vezi mai multMesele mult prea consistente si neregulate, mancatul mult prea repede, produsele gen fast-food sau cele care contin foarte multe grasimi, consumul excesiv de alcool, fumatul sau stresul duc de multe ori la indigestie.
vezi mai multIn lumea haotica in care traim in ziua de azi oamenii mananca fara sa fie atenti la ce consuma sau mananca pe fuga si si-au pierdut efectiv capacitatea de a recunoaste semnalele de satietate transmise de corp.
vezi mai multDatorita gustului subtil si pentru ca granulele absorb cu usurinta alte arome si ingrediente, constituie baza pentru o serie de preparate culinare din lumea intreaga.
vezi mai multOrezul este astazi una dintre cele mai consumate cereale din lume. Datorita proprietatilor sale nutritive si gastronomice, el este alimentul de baza a peste jumatate din populatia planetei.
vezi mai multIn economia actuala multi dintre noi traiesc cu un buget fix si cauta modalitati de a reduce cheltuielile cu cosul alimentar, dar in acelasi timp se bucura de mancaruri gustoase si hranitoare.
vezi mai multFolosita inca din vremuri indepartate pentru tratarea diverselor infectii si pentru intarirea sistemului imunitar, in zilele noastre extractul de echinaceea este cunoscut si pentru efectele benefice pe care le aduce in caz de gripa, raceala si sindromul oboselii cronice.
vezi mai multNautul este una dintre cele mai vechi leguminoase, fiind consumata in Estul Mijlociu inca de acum 7500 de ani. Cultivarea a inceput pentru prima data in jurul anilor 3000 i.Hr in bazinul Marii Mediterane si ulterior s-a raspandit in India si Etiopia.
vezi mai multDaca nu ati mai gatit cu plante aromatice proaspete pana acum, nu stiti ce ati pierdut. Veti fi uimiti de modul in care pot transforma si adauga savoare retetelor voastre preferate.
vezi mai multPotrivit calendarului crestin ortodox, in ziua de 9 martie sunt omagiati “cei 40 de Sfinti Mucenici din Sevastia”. Sarbatoarea crestina a celor 40 de Sfinti, se suprapunea cu inceperea anului agricol, astfel generand o sarbatoare traditionala romaneasca, cunoscuta sub numele de Mucenici sau Macinici.
vezi mai multExtractul de stevie este un indulcitor natural, extras din frunzele plantei cu acelasi nume, de preferat fiind cel sub forma lichida. Contine zero calorii si este 300 de ori mai dulce ca zaharul.
vezi mai mult