Annona cherimola sau Cherimoya este un arbust de foioase vesnic verde ce ajunge si pana la 7 metri inaltime, care poate fi intalnit in Chile (acolo unde este considerat fruct national), Ecuador si Peru. Mai este numit si arborele de inghetata, iar gustul fructelor sale se aseamana cu gustul dat de combinatia ananas, mango si capsuni. Fructele coapte au o nuanta de negru-verde.
vezi mai multCa e mare, ca e mic sau pitic, povestea micului romanesc a inceput in urma cu peste 100 de ani, iar de-a lungul timpului preparatul si-a castigat popularitatea pe gratarul tuturor romanilor.
vezi mai multUn condiment este de obicei definit ca o parte aromatica a unei plante tropicale, fie ca este vorba de o radacina, scoarta de copac, floare sau seminte. Cu exceptia vaniliei, ardeiului iute, ienibahar, aproape toate condimentele sunt de origine asiatica.
vezi mai multSchinduful a fost cultivat pentru proprietatile sale medicinale inca din antichitate. In Egipt era utilizat inca din anul1000 i.e.n. printre altele si pentru imbalsamare, iar semintele mature si uscate erau folosite ca afrodiziac. Arabii il foloseau ca tratament impotriva caderii parului, iar in India era cunoscut pentru proprietatile sale carminative, tonice si afrodisiace.
vezi mai multMinunatele flori ne pot incanta nu numai privirea si mirosul, ci si papilele gustative. Sunt flori ce pot fi mancate, fie gatite, fie uscate in ceaiuri, fie in salate, omlete, sosuri sau gemuri, cu multiple beneficii pentru organism.
vezi mai multPiperul de Sichuan are mai multe denumiri printre care piper de anason, fagara, piper japonez, piper chinezesc si piper de floare. Poate fi folosit in cantitati mici, ca mirodenie, la fel ca piperul normal, dar are o iuteala aparte, este mai aromat si are o consistenta mai lemnoasa.
vezi mai multLotusul este nativ din India si se regaseste in intreaga Asie. El creste in lacuri, mlastini si in regiunile in care se produc inundatii. Radacinile sale stau in malul de pe fundul lacurilor, insa frunzele si florile plutesc la suprafata apei.
vezi mai multFicatul este un aliment contestat de nutritionisti: pe de o parte, este bogat in fier si alte elemente nutritive, pe de alta parte, este ridicat in colesterol.
vezi mai multAciditatea usoara a caperelor murate fascineaza atat bucatarii francezi si italieni, dar si numerosi gurmanzi. Caperele sunt folosite in sosuri, salate, pizza sau sunt servite cu somon afumat.
vezi mai multCarnea de prepelita este una dintre cele mai fine si apreciate in gastronomia internationala. Beneficiile acesteia constau in continutul scazut in grasimi si colesterol, facand din aceasta o alternativa dietetica si curativa pentru cei care sufera de obezitate, diabet si au colesterolul marit.
vezi mai multCunoscuta sub denumiri ca, usturoi de padure, usturoi salbatic sau ciorasc, usturoiul ursului, ainti sau alin de iunie, sau ceapa vrajitoarelor, leurda este o planta perena din familia Amaryllidaceae, ce creste in paduri semi-umbrite.
vezi mai multNautul, fasolea Garbanzo sau Ceci este una dintre cele mai utilizate leguminoasa in tarile din Orientul Mijlociu la preparate precum hummus si la felurile de mancare indiene, cum ar fi unele tipuri de curry. Aceste boabe sunt delicioase, usor de preparat, si ofera o serie de beneficii de sanatate.
vezi mai multCele mai multe supe sunt alimente destul de reconfortante - sunt calde, gustoase, si satioase. Dar supele crema sunt chiar mai speciale. Au o textura catifelata si o consistenta cremoasa care le face sa fie perfecte pentru a fi servite intr-un restaurant de lux dar si ca o masa calda cu familia.
vezi mai multDelicios de dulce, cu nuante de mosc si cu o consistenta untoasa, nu este de mirare ca papaya a fost numit "fructul ingerilor", de catre Cristofor Columb.
vezi mai multScortisoara este unul dintre condimentele extrem de apreciate, care a fost utilizat din timpuri biblice pentru proprietatile sale medicinale si culinare.
vezi mai multNu este clar unde exact in Italia a fost produsa pentru prima data acest fel de paine, insa macar un sortiment de ciabatta poate fi gasit in fiecare regiune din Italia.
vezi mai multVarza este una dintre cele mai vechi legume consumate de catre om, datand din anii 1600.
vezi mai multRata este o pasare cu carne rosie, foarte hranitoare si gustoasa. Carnea de rata este o sursa buna de proteine de inaltă calitate. Fara piele, are o valoare calorica chiar mai mica decat carnea de pui.
vezi mai multDaca branzeturile frantuzesti sunt servite in deschiderea unei mese sau la la final, branzeturile italiene sunt de multe ori incadrate in meniul micului dejun, al mesei de pranz si al cinei
vezi mai multChicken parmesan sau Chicken Parmigiana este un preparat italian delicios.
vezi mai multAcest sos catalan clasic, realizat cu ardei, migdale, rosii si usturoi prajit, provine din Spania si este plin de savoare. Cu o aroma pamanteasca, de fum, si usor dulce, cu doar o tenta de iuteala, sosul Romesco este condimentul perfect.
vezi mai multSfecla rosie este o leguma versatila si poate fi preparata intr-o varietate de moduri. O puteti consuma cruda, coapta, la abur si murata. Poate fi elementul principal al unor supe, borsuri sau salate si poate fi servita alaturi de branza in cadrul unor aperitive.
vezi mai multPateul vegetal este o varianta mai sanatoasa si mai „usoara” a pateului clasic obtinut din ficat de porc, pui, rata sau gasca. Aproape ca nu exista magazin care sa nu aiba un raft sau raion dedicat produselor produselor vegetale: pateuri, branza tofu, preparate si bauturi din soia, etc.
vezi mai multSalata indiana de varza este una dintre cele mai bune si mai sanatoase salate care insoteste aproape orice masa indiana. Pregatirea sa dureaza cateva minute si prin urmare poate preparata si servita in stare proaspata in fiecare zi.
vezi mai mult