Articole - pagina 28

Capsunile, darul regal al naturii!
Natura ne ofera anotimp de anotimp, an de an, daruri pentru sanatate si pentru asta nu cere in schimb decat respect! Iata ca se apropie si luna iunie, luna capsunelor, si ne referim la cele crescute natural si nu in sere.
vezi mai mult
Rodia, elixirul tineretii!
La prima vedere ai zice ca e un mar mai ciudat, datorita culorii si formei asemanatoare, dar de fapt este contrariul.
vezi mai mult
Cum sa gatesti perfect carnea de peste!
Toata lumea stie ca pestele este bun pentru o alimentatie sanatoasa. Grasimile din peste, in special din pestele gras, cum ar fi somon, ton, macrou ajuta la prevenirea bolilor de inima, si chiar la prevenirea bolilor, cum ar fi Alzheimer sau accidentul vascular cerebral.
vezi mai mult
Feniculul, mai mult decat o planta!
Feniculul a fost folosit de zeci de ani ca un condiment la prepararea diferitelor mancaruri dar si ca medicament, ca un remediu pentru diverse boli. Reputatia sa dateaza din cele mai vechi timpuri si se reflecta in traditiile mitologice.
vezi mai mult
Bucura-te de verde, mananca fasole verde!
Poate va intrebati ce este atat de deosebit la fasolea verde? Simplu, are un gust minunat, este usor de preparat si usor de gasit.
vezi mai mult
Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!
Daca si dvs. sunteti un impatimit consumator de maioneza, inseamna ca stiti care este secretul unei retete reusite. Pentru ceilalti, dezvaluim pas cu pas instructiunile unei maioneze perfecte.
vezi mai mult
Weekendul motiv de Brunch?
Weekendul e pentru mine motiv de relaxare, cand desi ceasul biologic imi da trezirea la fel ca in zilele de lucru obisnuite, pierd timpul lenevind in pijamale, la televizor sau citind ziarul preferat. Momentul meu de rasfat culinar e un mic dejun tarziu, sau un brunch!
vezi mai mult
Cat de multa miere putem manca in fiecare zi?
Mierea este compusa din doua zaharuri principale, levuloza si dextroza. Mierea este rapid absorbita in sange, oferind un impuls de energie rapid pentru organism. Contine, de asemenea proteine, vitamine si minerale, dar nu contine colesterol.
vezi mai mult
From „Salsa” with love!
Daca preparatele culinare ar putea sa vorbeasca, ar fi minunat! Si daca am primi o scrisoare de departe, sa zicem din Mexic, Salsa ar scrie simplu...”Cu dragoste...”
vezi mai mult
Sa vorbim despre Guacamole!
Guacamole este un sos mexican, foarte popular, care este servit cu diferite gustari sau utilizat ca si garnitura la anumite fripturi.
vezi mai mult
Ceapa - istorie si curiozitati
De la inceputul civilizatiei, ceapa a avut un rol important in alimentatie. Desi s-a crezut mult timp ca este o leguma banala, imediat ce i s-a descoperit gustul picant, ceapa a devenit un ingredient preferat in multe retete.
vezi mai mult
9 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre ghimbir
Ghimbirul a fost folosit ca un medicament de mii de ani pentru a trata o gama larga de boli, dar in afara de uz medicinal, acest tubercul a fost folosit drept condiment in preparate culinare de aproape 4500 de ani.
vezi mai mult
Usturoiul si beneficiile sale pentru sanatate
Usturoiul este cunoscut drept una dintre cele mai vechi plante medicinale, despre care se spune ca vindeca orice, de la raceala si gripa, pana la ciuma!
vezi mai mult
Totul despre ridichi
Majoritatea oamenilor cred ca ridichiile au un rol unic, acela de a condimenta sau a colora o salata! Dar cati dintre dvs. stiati ca ele sunt apreciate in dietele sarace in carbohidrati? Pentru a obtine un gram de carbohidrati e nevoie de 10 ridichii medii.
vezi mai mult
25 de curiozitati despre banane
Cremoase si dulci, bananele sunt un aliment preferat de toata lumea, de la copiii pana la batrani. Bananele sunt una dintre cele mai bune surse de potasiu, un mineral esential pentru mentinerea tensiunii arteriale normale si a inimii.
vezi mai mult
Rucola sau salata de papadie?
Daca italienii iubesc rucola, ei bine, noi, romanii ar trebui sa avem aceeasi apreciere pentru papadie, sau mai bine zis pentru frunzele de papadie. La noi se comercializeaza doar frunzele proaspete de rucola in majoritatea supermarketurilor, frunze care provin din culturi specifice din Italia.
vezi mai mult
10 lucruri interesante despre dovlecei
Dovleceii reprezinta baza pentru multe preparate culinare, de la sosuri pentru paste, la meniuri principale. Indiferent de modul in care sunt gatiti, ca regula generala, ar trebui sa ii alegeti pe cei mai mici posibili, intrucat cei mari sunt mai putin gustosi si pot avea accente amare. Daca optati pentru umplerea lor, alegeti unii cu forma alungita.
vezi mai mult
Cele mai bune 10 legume preparate la gratar
Atunci cand ne gandim la gratar, inevitabil ne apare in minte imaginea aburinda a unor cotlete, mititei, cefe de porc, in general carne grasa si suculenta. Nu zice nimeni ca nu avem dreptul sa ne mai si abatem de la regulile culinare, dar un exces al consumului de carne grasa nu face decat sa forteze organismul sa creeze «depozite » … sa le numim mai delicat «depozite de energie ».
vezi mai mult
Cine nu iubeste salata de vinete?
Salata de vinete este cel mai iubit aperitiv pe perioada verii. Reteta e simpla, insa o abatere de la pasii de urmat poate transforma preparatul dintr-un deliciu culinar intr-o catastrofa, o mancare greu de digerat.
vezi mai mult
Si noi ce mai mancam...in post?
Cand nu stiti ce raspuns sa gasiti la intrebarea "Ce (mai) consumam in post? ", solutia e simpla: o varietate de mancaruri sanatoase si delicioase cu conditia ca acestea sa fie preparate cat mai natural.
vezi mai mult
Delicii din cufarul marii - salata de icre
: Daca sunteti in asteptarea unor invitati speciali si doriti sa-i tratati cu ceva gustos si diferit, puteti opta pentru o salata de icre de peste ca si aperitiv! Incercati sa reinventati banala reteta de icre, reganditi modul de servire sau adaugati o nota proprie, drept semnatura.
vezi mai mult
Merele coapte, un desert clasic de iarna!
Merele coapte sunt pentru multi dintre noi un simplu si minunat desert intr-o seara rece de iarna, sau de ce nu, in oricare alta seara. In plus, casa miroase divin in timp ce le gatim!
vezi mai mult
Supa-enciclopedia culinara!
Stiati ca supa are o traditie de peste 5000 de ani si se prepara la inceputuri ca o fiertura din mazare, linte si fasole, toate combinate pentru a asigura o masa rapida si satioasa. De atunci, supa a evoluat, ca un fel de mancare favorit, care se prepara simplu si rapid, avand totodata un stil sofisticat si elegant.
vezi mai mult
Bite size sau finger food?
“Cat traieste omul, invata! “, asa spune un proverb si de aici acesta vom extrapola la tema zilei. Cu cat evoluam, cu atat apare nevoia de a imprumuta termeni din diferite domenii si se pare ca nici cel culinar nu face abstractie. Imprumutam, ca e mai usor de folosit, e unanim acceptat si daca am face o traducere mot a mot, probabil ca nu ar mai fi la fel de interesant.
vezi mai mult