Articole - pagina 6

Retete de Drob
Traditional pentru masa de Paste, drobul tinde sa ajunga vedeta sarbatorilor, alaturi de oua rosii si pasca. Desi se poate prepara oricand aveti pofta, gustul lui se pare ca este unic doar in timpul acestei sarbatori. Variante de drob de miel exista destule, in functie de zona sau de...
vezi mai mult
Retete de pasca
Preparata in ajunul Invierii, taiata in bucatele mici, Pasca se duce la biserica spre a fi sfintita. In biserica este obiceiul ca, in noaptea Invierii, sa se sfinteasca painea numita pasti, fie sub forma de anafura sau anafura amestecata cu vin (in Vestul tarii). In Bucovina, aceasta paine, sub...
vezi mai mult
Cateva cuvinte despre Caviarul Almas – cel mai scump caviar din lume
Produs din oua ce provin de la un nisetru albinos, o specie rara, care inoata in sudul Marii Caspice, unde se pare ca ar exista mai putina poluare, caviarul Almas (termenul iranian pentru diamant) este cel mai scump caviar, chair si cel mai scump dintre alimentele din lume, potrivit www. guinnessworldrecords. com.
vezi mai mult
Retete Raw vegan
Raw vegan este numele stilului de viata care imbina veganul cu raw food-ul. Mai, exact consta in consumarea alimentelor neprocesate si neprelucrate termic sau preparate la o temperatura ce nu depaseste 47 grade Celsius. Alimentele pot fi pregatite prin inmuiere, germinare, deshidratare sau...
vezi mai mult
Retete cu dovlecel
Dovlecelul este una dintre legumele apreciate atat vara cat si iarna. Sunt atat de multe moduri de pregatit dovlecelul, incat nu te vei plictisi niciodata de gustul sau.
vezi mai mult
Cum putem folosi sfecla rosie in preparatele culinare?
Sfecla rosie este o leguma versatila si poate fi preparata intr-o varietate de moduri. O puteti consuma cruda, coapta, la abur si murata. Poate fi elementul principal al unor supe, borsuri sau salate si poate fi servita alaturi de branza in cadrul unor aperitive.
vezi mai mult
Cateva cuvinte despre … Ghimbir
Ghimbirul este recunoscut pentru nota sa usor muscatoare si fierbinte, pentru aroma sa bogata, dulce, calda si lemnoasa.
vezi mai mult
Pecorino - banza italiana din lapte de oaie
Folosita ca inlocuitor al permezanului, Pecorino este este numele generic pentru toate branzeturile italiene obtinute din lapte de oaie (“pecora” – oaie), indiferent de zona Italiei in care au fost produse.
vezi mai mult
Mug cake - prajitura la cana
Prajitura la cana sau mug cake este un desert de care va puteti bucura atunci cand aveti pofta de ceva dulce si cald. Se prepara rapid (2-3 minute) din ingrediente simple. Trebuie doar sa va faceti de treaba vreo 15-20 de minute pana e gata. Nu e niciun secret in realizarea unui mug cake...
vezi mai mult
Cateva cuvinte despre... Ananas
Este un fruct tropical iubit atat de copii cat si de adulti. Gustul sau dulce- acrisor si foarte aromat este inconfundabil iar datorita vitaminelor A, B, B1, C, betacaroten, potasiu, magneziu si sarurilor minerale pe care le contine este recomandat in alimentatie pentru ca asigura o buna digestie.
vezi mai mult
Cum sa faci zahar caramelizat
Uneori lucrurile simple par complicate. Ca sa faci totusi caramel nu e chiar o stiinta. Noi va dam un video sfat. Am zis si SIMPLU?
vezi mai mult
Za'atar - mix de condimente
Specific Orientului mijlociu, Za'atar este un condiment care se prepara prin amestecarea unor ierburi (uscate sau proaspete).
vezi mai mult
Retete de Mucenici
In fiecare an, la 9 martie, se aprin¬de focul echinoctial de Mucenici, numit si Focul Sfintilor.
vezi mai mult
Crema catalana - verisoara cremei de zahar ars
Originea acestei creme este disputata atat de catalani, dar si de francezi si englezi, deopotriva, care pretind ca acest dulce isi are originea in tarile lor.
vezi mai mult
Cum sa utilizam pastaia de vanilie
Vanilia adevarata este foarte aromata, cu o aroma exotica, memorabila. Gustul reflecta mirosul, dulce si floral. Pentru a pregati deserturi parfumate va recomandam sa cumparati intotdeana pastai si aca nu stiti cum sa scoateti semintele, am pregatit pentru voi un material video.
vezi mai mult
“Saucisse de Morteau” - Carnatul de Morteau
Un preferat al renumitului bucatar francez Raymond Blanc care a crescut in regiunea Comte, Saucisse de Morteau, cunoscut sub numele de Belle de Morteau, este un carnat afumat traditional din regiunea Morteau de Franta.
vezi mai mult
Cateva cuvinte despre… Comté
Considerata pe drept cuvant regina branzeturilor, Comté este probabil cea mai bine vanduta branza din lume.
vezi mai mult
Mangold sau sfecla elvetiana
Ruda cu sfecla, mangoldul are frunzele mai mari, zemoase si cu o valoare nutritiva mai importanta decat radacina, care nu este comestibila.
vezi mai mult
Tamale – preparat al traditiei culinare mexicane
Termenul de Tamale vine din stravechiul dialect Nahuatl si se refera la un preparat cu diverse umpluturi (in special carnuri taiate marunt si legume, alaturi de ardei chili rosii sau verzi), acoperit cu coca si invelit in panuse moi de porumb.
vezi mai mult
10 motive sa consumati rodie
Cu bobite mici si rosii, parfumate, dulci sau acrisoare, cu gust inconfundabil, bogata in vitamine si minerale si saraca in calorii (83 Kcal per 100 gr) rodia este considerata fructul zeitelor si a fost mereu socotita un simbol al sanatatii, fertilitatii si vietii vesnice.
vezi mai mult
Cateva cuvinte despre… Mortadella
Mortadella este cel mai mare carnat din lume sau altfel spus un salam gatit. Este produs in Bolognia, Italia, din carne de porc tocata fin, bucati mari de grasime tare provenita de la gatul porcului si mirodenii.
vezi mai mult
Idei dulci de... Valentine's Day
Ciocolata, petale de trandafiri, declaratii de iubire, o petrecere cu fast sau cum ar spune fetele, o zi perfecta!
vezi mai mult
12 retete de... Waffe
Waffele ideale sunt aurii la exterior, cu o usoara crusta crocanta si cu o textura aerisita la interior. In timp ce pregatirea aluatului nu necesita mixer sau echipament special, pentru coacerea lor sub binecunoscuta forma fagure de miere, veti avea nevoie de o forma speciala sau de un aparat de facut waffe.
vezi mai mult
Cele mai servite cocktailuri de Ziua Indragostitilor
Astazi iubirea este sarbatorita in fiecare zi. Poti gasi orice motiv doresti sa-ti impartasesti iubirea fata de celalalt, dar cand vine vorba de Ziua Indragostitilor, exista foarte multe modalitati de a o petrece. Prin urmare nici noi nu puteam rata acest prilej, de a va da cateva sugestii de cocktailuri.
vezi mai mult