Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?

Potrivit nutritionistilor, oul, ca aliment este unul dintre cele mai bogate in ingrediente esentiale bune si toti ar trebui sa consumam cel putin doua oua pe zi. Ouale de prepelita sunt considerate ca fiind unul dintre cele mai cunoscute produse naturale de tratament.

Datorita beneficiilor dovedite, astazi, multi oameni au inceput sa arate interes in utilizarile acestora ca un medicament natural activ, in loc de produse chimice cu multe efecte secundare.

La fel ca oricare alt ou, oul de prepelita are un invelis exterior tare si contine un galbenus si un albus de ou. Dezavantajul acestora este dimeniunea lor mica, asa ca pentru a egala un ou de gaina este nevoie de 4-5 oua de prepelita.

Pentru a manca oua de prepelita, ca parte a unei diete sanatoase este recomandat sa le consumam crude. Intrucat nu multi dintre noi putem ingera oua in stare cruda, pentru a da un gust mai placut, le puteti amesteca cu suc de portocale, suc natural de ananas sau cu suc rosii. Nimeni nu sugereaza ca ouale de prepelita sunt vreun tratament minune, care vindeca boli grave sau cancerul, dar efectul lor pozitiv asupra organismului uman a fost dovedit.

Ouale de prepelita sunt o sursa foarte valoroasa de vitamine A, B1, B2, B6, B12 si vitamina D, fier, magneziu, zinc, cupru, fosfor si alti micro-nutrienti esential i, minerale si aminoacizi, iar acestea sunt motivele pentru care sunt recomandate pentru consum regulat.

Oul de prepelita are de 3-4 ori valoarea nutritiva mai mare decat a unui ou de gaina. Daca facem o comparatie intre un ou de prepelita si un ou de gaina vom constata ca oul de prepelita are: de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B1, de 15 ori mai multa vitamina B2.

Datorita faptului ca un ou de prepelita contine 158 calorii, 74,6% apa, 13,1% proteina, 11,2% grasime, ele sunt indicate persoanelor care incearca sa piarda in greutate dar si celor care doresc sa-si imbunatateasca starea generala de sanatate. Intrucat contin „colesterol bun” sunt indicate in consum si persoanelor varstnice, intrucat nu exista riscul de a duce la atacuri de cord.

Iata cateva beneficii:

  • sunt un remediu impotriva tulburarilor gastro-intestinale, cum ar fi gastrita, ulcerul gastric si ulcerul duodenal;
  • poate ajuta la vindecarea anemiei prin cresterea nivelului hemoglobinei si eliminarea toxinelor si a metalelor grele din sange;
  • ajuta in tratamentul tuberculozei, astmul bronsic, diabetului zaharat;
  • au puternice efecte anticancerigene si pot ajuta la inhibarea cresterii celulelor canceroase;
  • ajuta la eliminarea pietrelor de la ficat, rinichi si vezica biliara;
  • pot accelera perioada de recuperare dupa un accident vascular cerebral si ajuta la intarirea muschiului inimii;
  • sunt un stimulent puternic de potenta sexuala;
  • ajuta la cresterea memoriei, sporesc activitatea creierului si a sistemului nervos;
  • intaresc sistemul imunitar incetinind imbatranirea organelor, crescand astfel durata de viata;
  • imbunatatesc culoarea pielii si au rolul de a face parul stralucitor si voluminos.