Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Merele coapte sunt un desert absolut clasic, iubit atat de copii cat si de adulti. Toamna si iarna exista atat de multe soiuri de mere disponibile in supermarketuri, incat alegerea lor devine o provocare.

Pentru a alege cele mai bune mere de copt, iata ce trebuie sa stiti:

  • textura si gustul sunt primele doua caracteristici de care trebuie sa tineti cont. In timpul coacerii, merele trebuie sa-si pastreze forma.Cele mai bune mere sunt acelea care raman un pic tari (ferme) dupa ce s-au copt;
  • nu trebuie sa fie prea dulci deoarece multe dintre preparate cer adaugarea de indulcitori sau zahar;
  • cele mai bune soiuri de mere care pot fi folosite la placinte sau ca si mere coapte sunt: Smiths Granny, Jonathan, Jonagold, Pippin, Gravenstein, Braeburn, Lady Pink, etc
  • evitati McIntosh, Red Delicious, Courtland, Golden Delicious, Gala, Ida Red, deoarece au tendinta de a se inmuia si de a-si pierde forma.

Cand ne gandim la mere coapte, in general, ne gandim la mere intregi, coapte, insa noi va propunem sa experimentati si altfel:

  • taiati-le pe jumatate;
  • scobiti-le cat considerati pentru a le umple cu amestecul dvs. preferat;
  • noi va recomandam un amestec din nuci, mix de fructe uscate si putin unt;
  • agaugati zahar sau indulcitor.

Le puteti servi simple, pudrate cu zahar sau alaturi de o cupa de inghetata de vanilie.

Merele coapte pot fi si un desert de post, foarte delicios si satios. Daca vreti sa serviti un dulce si tineti post, incercati o reteta de mere coapte cu nuca si miere.

Din mere puteti face o multitudine de deserturi, noi va invitam sa rasfoiti cateva din retetele selectionate de pe site.