Petitchef

Ardei umplut cu carne tocata

Altele
8 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
10 ardei grasi(eu am folosit kapia,deoarece au ceva gust mai bun/pronuntat de ardei)

500g carne tocata de 50% porc si 50% vita

2 oua,

150g orez

cimbru,patrunjel ,marar.2-3 foi de dafin

sare+piper

2-3 cepe mari

1l supa de carne sau facuta din Maggi

1l rosii pasate/bulion

3-4 ls grasime.

2-3 ls zahar

1lc+1lc boia de adei dulce

1-2 ardei - optional

1-2 ls faina

Preparare

  • 2 cepe se curata si se taie marunt.
    Intr-o tigaie se incinge 2ls grasime in care se prajesc cele 2 cepe taiate marunt.
    Cind incepe sa prinda culoare se adaoga 1 ls zahar si 1lc boia de ardei dulce .Se amesteca lasinduse inca putin sa se rumeneasca ,dupa care se trage deoparte si se lasa la racit.
    Ardeii se spala ,se zvinta si li-se scot cu grija semintele.
    Carnea se trece prin masina de tocat(aici ,daca intr-adevar treceti carnea prin masina,puteti sa treceti si ceapa prajita,care in prelabil sa racit),se amesteca cu orezul ,cu cele 2 oua,morodeniile sarea si piper dupa gust.Se amesteca totul bine,bine si se umplu ardeii,dar nu prea indesati ,deoarece orezul la fiert creste si plesnesc ardeii ,daca sint prea indesati cu umplutura.
    Ceapa ramasa se curata se taie marunt.La fel si ardeiul daca-l folositi,il curatat-ti si taiati marunt.
    Intr-o tigaie se incing si celelalte 2 ls grasime,se prajeste ceapa pina prinde culoare,se adaoga ardeiul si se prajesc amindoua pina ce se inmoaie si capata ceva culoare.Se adaoga 1lc boia si restul de zahar se amesteca sa nu se arda si se stinge cu o parte din supa.Se lasa sa dea citeva clocote,dupa care se pune la blender,sau cu mixerul bat,sau daca nu aveti se trece prin sita.
    Ardeii se aseaza cu partea care s-au umplut in sus(ai mei nu am reusit sa-i asez asa,deoarece o oala potrivita pt. nr. meu de ardei nu am avut.Dar nu au patit nimic),se toarna peste restul de supa amestecata in prealabil cu cea din blender cu ceapa ,bulionul si frunzele de dafin.
    Lichidul trebuie sa-i acopere.Eventual se mai adaoga ceva bulion ,supa sau apa.
    Se pun sa fiarba la foc potrivit incetisor ca. 1 ora.
    Dupa ce au fiert ceva mai bine de 1 ora,se degusteaza eventual se mai adaoga condimente si mirodenii dupa gust.De ex. eu am mai adougat ceva zahar,sare si piper.
    Daca sosul este prea subtire se prepara din 1-2 ls +3-4 ls apa rece un dres.
    Amestecind faina cu apa sa nu iasa cocoloase,se adaoga din sos cite o lingura in dresul de faina pina se amesteca dresul cu sosul impreuna si se toarna peste ardeii din oala .
    Se amesteca usor sa nu stricam ardeii,si lasam putin pe foc domol sa se ingroase sosul.
    Deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt si se servesc cu carofii fierti in sare ,eventual in supa (au gust mai bun) si trecuti prin unt fierbinte.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Eu am facut ochiometric si daca cumva mai ramine ceva umplutura,nu face nimic.
    Uneori toc mai multa carne ,si pentru cite o ciorbita de perisoare,...
    Umplutura ramasa o fac perisoare si l-e asez pe o tava uns in prealabil cu ulei si o bag la congelator pina ce se ingheata perisoarele.
    Scot tava si portionez im pungi de nailon,in asa fel incit o portie sa ajunga de 1 ciorbita.

Poze

ARDEI UMPLUT CU CARNE TOCATA, poza 1ARDEI UMPLUT CU CARNE TOCATA, poza 2ARDEI UMPLUT CU CARNE TOCATA, poza 3ARDEI UMPLUT CU CARNE TOCATA, poza 4ARDEI UMPLUT CU CARNE TOCATA, poza 5


Comentarii:

14/08/2013

Sfat; in loc de faina, care face rau, poti sa dai pe razatoarea mica 1-2 morcovi, 1 ceapa si mai toci marunt un ardei, le calesti f. putin si pui suc de rosii. iese un sos f bun si dens, pe care il potrivesti de gust in functie de dorinta.

(0) (0) Abuz
10/07/2013

Ce blender? ce sita?Sosul nu trebuie strecurat prin chiloti?

(0) (0) Abuz
07/07/2013

Nu

(0) (0) Abuz
06/08/2011

Binisor

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ardei umpluti cu carne de vita
Ardei umpluti cu carne de vita
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci
Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci
8 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1h10m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne tocataRetete cu carne tocataRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCarnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: