Petitchef

Branzoaice

Altele
4 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pentru aluat :

apa calduta 350 - 400 ml

faina cat cuprinde aprox -800 g

un praf de sare

1-2 lingurite de zahar


Pentru umplutura desert:

500 g branza de vaci proaspata

2-3 oua

2 linguri smantana

zahar dupa gust

2 pliculete de zahar vanilat


Pentru umplutura aperitiv:

300 g branza dulce

200 g telemea cu sare

putin cascaval ras

1-2 linguri smantana

2-3 oua

Preparare

  • Se framanta un aluat potrivit pentru intins foi, adaugandu-se treptat apa si faina.
  • Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in bucati mici din care se fac bilute. Acestea se intind in foi de 4 - 5 mm.
  • Pe fiecare foaie intinsa se pune o lingura de compozitie si se imprastie pe jumatate din foaie, iar a doua jumatate, se pliaza peste prima margine. Aluatul este presat cu varfurile degetelor.
  • Apoi, se taie aluatul la 1 -2 mm de unde a fost presat cu degetele si apoi se indeparteaza marginile.
  • Se prajesc in ulei incins , dupa care se scot pe hartie absorbanta pentru a se indeparta surplusul de grasime.Se pot servi atat calde cat si reci.

Poze

Branzoaice, poza 1Branzoaice, poza 2




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Branzoaice
Branzoaice
3 porții
1h56m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Branzoaice
Branzoaice
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Branzoaice rapide
Branzoaice rapide
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Friand cu sunca si cascaval
Friand cu sunca si cascaval
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Egg boats cu cascaval
Egg boats cu cascaval
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: