Petitchef

Casuta din turta dulce

Desert
6 porții
30 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 200 grade C . Se dizolva untul cu zaharul si mierea intr-un vas . Se amesteca faina cu praful de copt si ghimbirul macinat intr-un bol mare , apoi se adauga unt compozitiei pentru a obtine o coca . Daca nu se leaga, se adauga un strop de apa .
  • Se decupeaza modelul . Se aseaza o foaie pergament pe suprafata de lucru si se intide un sfert din aluat la grosimea a doua monede . Se taia una dintre sectiuni , apoi se transfera bucata de turta dulce pe hartia pergament , intr-o tava , se repeta procedeul cu aluatul ramas , ruland din nou bucatile ramase, pana cand se obtin doi pereti laterali , doi pereti fata spate, si doua placi de acoperis . Aluatul ramas poate fi decupat in forma de pomi de Craciun , daca doriti .
  • Se aleg fulgi intregi de migdale si se infing in placile de acoperis, cu partea ingusta in sus pentru a arata ca tiglele de pe acoperis.Se coc toate sectiunile 12 minute , pana cand devin ferme si putin mai inchise la culoare pe margini . Se lasa sa se raceasca alte cateva minute , pentru a se intari, apoi se decupeaza usor pe margini dupa model , pentru a obtine margini precise.
  • Se pun albusurile e ou intr-un bol mare , se adauga zaharul pudra , apoi se amesteca pentru a obtine o glazura groasa si moale. Se pune glazura intr-un sprit cu capat de marime medie. Se traseaza glazura pe marginile peretilor , unul cate unul, pentru a-i fixa impreuna. Folositi un bol mic ca suport pentru peretii din interior . Apoi se lasa sa se raceasca cateva ore.
  • Odata uscati peretii , se indeparteaza bolul si se fixeaza placile acoperisului . Unghiul este abrupt astfelca va fi nevoie sa le mentineti presate cateva minute, pana cand galzura incepe sa se usuce . Se lasa sa se raceasca complet ,cel mai bine peste noapte . Pentru decor, se aplica cu spritul putine galzura pe lungimea a 20 de minibatoane de ciocolata. si se aplica pe latime , pe peretii exteriori ai casei. , Folositi trei , pe lungime, pentru usa.
  • Cu ajutorul glazurii, se lipesc bomboane de jur imprejurul usii si deasupra acesteia . Pentru a crea turturii, se tine spritul intr-un unghi de 90 grade cu acoperisul si se traseaza glazura , miscand capatul spritului inainte si inapoi- pana cand galzura va lasa o dara ascutita . Astfel se decoreaza partea din fata a casei. Se taie in diagonala mini-ruloul de ciocolata , apoi se fixeaza cu glazura pe acoperisul casei, pentru a crea hornul . Se aseaza putina glazura si deasupra lui .
  • Daca ati preparat pomi de Craciun , se decoreaza , asezandu-le cate o biluta argintie in varf. . Se presara zahar pudra peste acoperisul casei . Casuta din turta dulce va fi comestibila timp de o saptamana, insa se va pastra o perioada indelungata.


Poze

Casuta din turta dulce
Casuta din turta dulce - poza 2
Casuta din turta dulce - poza 3
Casuta din turta dulce - poza 4
Casuta din turta dulce - poza 5
Casuta din turta dulce - poza 6
Casuta din turta dulce - poza 7
Casuta din turta dulce - poza 8
Casuta din turta dulce - poza 9
Casuta din turta dulce - poza 10

Întrebări:




Comentarii:

06/12/2012

Trebuie sa facem si noi!

(0) (0) Abuz
25/11/2012

Minunat!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Retete de...turta dulce Retete de...turta dulce Turta dulce, prajitura Craciunului! Turta dulce, prajitura Craciunului! Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează