Petitchef

Briosa Leopard

Ce ziceti de o briosa pufoasa la micul dejun care sa va ajute sa va treziti? Va propunem reteta noastra de briosa leopard!
Urmati pas cu pas etapele de realizare ale acestei briose pentru a afla cum am ajuns la acest rezultat ;-) Veti vedea ca este mult mai usor decat pare!

Gustări
6 porții
40 min
3 ore
30 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

6

Aluatul alb:

Aluatul maro deschis:

Aluat maro inchis:

Materiale

  • 1 robot de patiserie
  • 3 cutii ermetice
  • 1 sucitor
  • 1 tava de tort de aprox. 20 cm lungime / 10 cm latime
  • 1 termometru

Preparare

  • Etapa 1 - Briosa Leopard
    Se toarna laptele intr-o cratita si se pune pe foc.Se adauga amidonul de porumb. Se amesteca pentru a ingrosa preparatul.
  • Etapa 2 - Briosa Leopard
    Se ia de pe foc si se adauga untul. Varsati intr-un castron si asteptati pana cand temperatura scade sub 50° C.
  • Etapa 3 - Briosa Leopard
    Apoi adaugati zaharul si faina. Rehidratati drojdia uscata prin amestecare cu 2 lingurite de laptele cald, apoi adaugati la amestec si incorporati.
  • Etapa 4 - Briosa Leopard
    Lasati sa stea 10 minute, apoi framantati aluatul timp de aproximativ 10 minute. Acesta trebuie sa fie elastic.
  • Etapa 5 - Briosa Leopard
    Taiati aluatul in doua bucati si intr-una incorporati coaja de lamaie. Pudrati cu faina si puneti intr-o cutie ermetica.
  • Etapa 6 - Briosa Leopard
    Se taie cealalta jumatate in doua parti. Intr-una se adauga 5 gr de cacao amestecata cu 1 lingurita de lapte si se framanta. In cealalta jumatate se amesteca 15 gr cacao amestecata cu 1 lingurita de lapte si se framanta.
  • Etapa 7 - Briosa Leopard
    Pudrati usor cu faina cele doua bile de aluat colorat si puneti-le in cutii sigilate. Lasati cele trei aluaturi sa se odihneasca timp de 1h30 la temperatura camerei.
  • Etapa 8 - Briosa Leopard
    Luati aluatul din cutii si impartiti pe fiecare in 7 bucati. Luati una din bucatile de aluat maro deschisa si rulati-o sa fie lunga de 20 cm. Faceti acelasi lucru cu aluatul maro inchis, dar apoi o aplatizati-l..
  • Etapa 9 - Briosa Leopard
    Peste aluatul maro inchis intuns puteti ruloul de aluat maro deschis si inchideti. Luați o bucata de aluat deschis si rulati-l sa fie lung de 20 cm. Aplatizati-l apoi puneti peste el ruloul cu aluatul maro deschis+maro inchis.
  • Etapa 10 - Briosa Leopard
    Intideti aluatul format mai sus pana la aproximativ 40 de centimetri si taiati in jumatate.Procedati asa cu toate bilele de aluat, apoi asezati-le aleatoriu in tava unsa cu unt.
  • Etapa 11 - Briosa Leopard
    Se acopera tava cu un prosop curat si se lasa timp de 1 ora la temperatura camerei, apoi se incalzeste cuptorul la 200° C. Ungeti cu lapte. Cand cuptorul este fierbinte, micsorati temperatura la 170° C si coaceti timp de 30 - 35 de minute.
  • Etapa 12 - Briosa Leopard
    Gata!

Observații:

Puteti face un topping pentru briosa: topiti 100 gr de ciocolata neagră cu 30 ml lapte fierbinte. Turrnati peste cand briosa este rece. Se presara migdale si fistic.

Va sfatuim sa folositi robotul de patiserie pentru a incorpora pudra de cacao si laptele pentru cele 2 aluari maro (pasul 6).

Poze

Briosa Leopard
Briosa Leopard - poza 2
Briosa Leopard - poza 3
Briosa Leopard - poza 4
Briosa Leopard - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

Machilleos, 11/11/2019

Arata super

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 30/04/2019

E spectaculos...insa PREA MULTA ASTEPTARE !!!!! aproape 4 ore pentru un cozonacel....

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briosa vendéennes
Briosa vendéennes
16 porții
14 h 55 m
Ușor
Rețetă Briosa impletita in 8
Briosa impletita in 8
16 porții
14 h 50 m
Ușor
Rețetă Briosa chinois
Briosa chinois
10 porții
3 h 40 m
Dificil
5 / 5
Rețetă Briosa pufoasa
Briosa pufoasa
8 porții
9 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează