Petitchef

Briose cu cappuccino

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor
Briose cu cappuccino
  • (5.00/5 - 1 vot)
  • 1
  • 1
Briose cu cappuccino
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 cani de faina

jumatate de cana de unt topit

1 cana de lapte

trei sferturi cana de zahar

1 lingurita praf de scortisoara

2 lingurite jumatate de praf de copt

2 linguri cafea solubila

1 ou

trei sferturi de cana de fulgi de ciocolata

esenta de vanilie, putina sare

150 g branza de vaci grasa

1 lingura de zahar

jumatate de lingurita de cafea solubila

esenta de vanilie

un sfert de cana de fulgi de ciocolata

Preparare

  • Si pentru briose, si pentru crema, fulgii de ciocolata se pot inlocui cu ciocolata amaruie, maruntita in robotul de bucatarie.
  • Toate ingredientele pentru crema se pun in robotul de bucatarie sau in blender si se mizeaza bine. Se pune apoi crema intr-un vas acoperit si se da la frigider pana cand este servita. Daca o tii la temperatura camerei se usuca si se innegreste.
  • In ce priveste briosele, ai nevoie de un castron mare in care sa amesteci faina, praful de copt, varful de sare, scortisoara.
  • Intr-un inbric incalzesti laptele si apoi il torni intr-un alt bol peste cafeaua solubila. Adaugi untul topit in prealabil la bain-marie, oul si esenta de vanilie. Se amesteca bine si se toarna toate peste ingredientele solide din castronul mare. Nu se mixeaza prea tare ci doar cat sa se omogenizeze. Se adauga si fulgii de ciocolata.
  • Se toarna in formele speciale de briose , umpland cam doua treimi. Se pun la cuptorul preincalzit la 190 de grade, pentru 20 de minute.
  • Testul scobitorii iti va arata o scobitoare putin umeda datorita ciocolatei din compozitie dar daca "palaria" briosei are o crusta crapata, este gata.
  • Se lasa la racit pe un gratar si se servesc fie ca atare, fie unse cu crema.


Comentarii:

21/11/2013

Daca mai ai si alte retete pup

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: