Petitchef

Briose cu finetti

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
250 g faina

100 ml lapte la temperatura camerei

2 oua mari la temperatura camerei

50 g zahar

70 g unt la temperature camerei

Esenta de vanilie sau zahar vanilat

150 g nutella la temperatura camerei

2 lingurite praf de copt

Cateva linguri de cognac

Esenta de rom


Pentru umplutura :

nuci, ciocolata sau o bucatica de - banana-

Pentru decor ciocolata glazurata,fulgi de ciocolata sau orice altceva doriti

Preparare

  • Zaharul se mixeaza cu ouale si esentele dupa care se adauga untul.Frecam in continuare crema adaugand si ciocolata moale si la sfarsit subtiem cu laptele. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.
  • Putem adauga fulgi de ciocolata sau nuci in compozitie. A umplut pe jumatate formele si am pus la mijloc nuci, bucatele de ciocolata sau stafide hidratate in cognac.
  • Se coc pe gratarul din mijloc la foc mic. Se glazureaza cu ciocolata si fulgi de ciocolata. A vrut sa decorez cu fulgi de cocos verde, nuca sau stafide dar le-a lasat mai simple, in doua nuante.

Poze

Briose cu finetti, poza 1Briose cu finetti, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Briose cu cacao si visine
Briose cu cacao si visine
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Briose cu finetti
Briose cu finetti
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Briose cu nuca, banane si scortisoara
Briose cu nuca, banane si scortisoara
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Briose englezesti
Briose englezesti
15 porții
2 ore
Ușor
Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: