Petitchef

Cafea algeriana

Altele
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 ml. apa

4 linguri de cafea proaspat macinata

4 lingurite zahar

400 ml. lichior de oua

4 linguri frisca batuta pentru ornat

2 lingurite cafea/nes pentru ornat

Preparare

  • Se incalzeste ibricul pentru cafea, apoi se toarna in el apa rece si cafeaua. Se lasa sa dea un clocot, apoi se ia de pe foc si se asteapta pana cand cafeaua se retrage. Se da din nou in clocot; acest procedeu se repeta de trei ori.
  • Apoi se amesteca si se lasa sa stea timp de trei minute. Pe fundul paharelor se toarna lichiorul de oua.

Poze

Cafea algeriana, poza 1Cafea algeriana, poza 2Cafea algeriana, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Crêpes suzette, reteta traditionala
Crêpes suzette, reteta traditionala
12 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tiramisu italian
Tiramisu italian
6 porții
2h30m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Buturuga Tiramisu
Buturuga Tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Cafea cu scortisoara
Cafea cu scortisoara
1 porții
6 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cafea cu lapte si inghetata
Cafea cu lapte si inghetata
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafeaDulciuri cu cafeaDulciuri cu cafea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: