Petitchef

Chifle fantezie

Altele
5 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
15 g drojdie proaspata

65 g unt

75 ml lapte dulce

75 ml iaurt

2 lingurite zahar

375 g faina alba

1 lingurita sare

1 ou

Preparare

  • Desi nu a mai framantat de multa vreme aluat, mia facut placere sa fac aceste chifle. Nu e cazul sa va alarmati degeaba : eu doar am omogenizat aluatul, nu am framantat ca in cazul painii clasice.
  • Sa incepem cu inceputul : drojdia. Fiind drojdie proaspata, trebuie pusa la inmuiat. Si nu oricum, o tratam regeste ca sa infloreasca de placere in final .Topim 40 g unt si adaugam apoi laptele dulce, iaurtul, zaharul. Amestecam bine, verificam temperatura : nu trebuie sa friga. Bun! Acum adaugam drojdia si o lasam sa creasca la cald vreo 15 minute.
  • Intr-un castron punem faina, sarea si oul. Reteta spunea sa bat usor oul inainte. E nu m-a deranjat cu asta... pur si simplu am uitat ! A adaugat amestecul de drojdie si am amestecat bine. Vreo 2-3 minute, cat sa se formeze un aluat compact.
  • Dupa ce a stat la crescut circa o ora, ia uitati ce mandrete s-a facut :
    A topit restul de unt si, folosind o pensula, a tapetat o tava de briose. Nu va faceti griji ca a mai ramas unt topit, il terminam noi acusica.
  • Aluatul se intinde pe o masa tapetata cu faina pana obtinem o foaie dreptunghiulara. Din ochi as zice ca avea cam 25 cm x 50 cm. Da' nu bag mana in foc! Ungem frumusel cu unt topit, ca sa nu se lipeasca si sa infloreasca cat mai bine.
  • Taiem fasii pe care le suprapunem si apoi le taiem patratele. Fiecare pachetel de 5 foi va forma o chifla. Strangem baza usor in pumn, astfel incat sa se uneasca bine foile. Partea de sus se va desface usor.. o ajutam si noi putin cand o asezam in forma.
  • Chiflele se pun in tava, se ung cu unt si eventual se presara seminte. Iata si doua poze, ïnainte"si "dupa". Adica dupa ce au mai crescut circa 30-40 minute.
  • Cat stau la crescut, preincalzim cuptorul la circa 200 grade, adica foc mediu. La cuptor vor sta circa 20 minute sau pana se rumenesc frumos. Aici intervine partea interesanta. Pe langa tava, eu am mai bagat in cuptor si o oala cu apa, astfel chiflele se vor coace in abur si nu vor avea textura uscata.
  • Croite pe manuta celor mici, vor disparea destul de repede de pe masa. Nazdravanul meu a facut ce a facut, a invartit ce-a invatit, a calculat, calculit si calculut si a furat o chifla chiar cand mami le poza cu spor.

Poze

Chifle fantezie, poza 1Chifle fantezie, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Comentarii:

09/01/2014

Grozave !

(0) (0) Abuz
22/04/2012

Sunt foarte aspectoase si banuiesc ca sunt si fragede.am sa incerc dar nu am forma potrivita.

(0) (0) Abuz
21/04/2012

Minunat si comentariul , felicitari!

(0) (0) Abuz
21/01/2012

Sunt o bunatate, eu am sa incerc sa fac si cu faina neagra, iar pentru tine numai cuvinte de lauda.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chifle pizza
Chifle pizza
9 porții
2h20m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Chifle cu cerneala de sepie
Chifle cu cerneala de sepie
7 porții
3h45m
Ușor
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1h20m
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Chifle pentru hamburger
Chifle pentru hamburger
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chifle moi - tip hamburger
Chifle moi - tip hamburger
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chifle pufoase
Chifle pufoase
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: