Dovleceii se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare si se presara cu sare. Se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge lichidul din ei. Dupa cca. 30 minute, se storc bine de suc, in pumni.
Morcovul se trece prin razatoarea mica si se stoarce bine de suc. Branza se rade si ea, apoi se amesteca cu dovleacul si morcovul bine stoarse , se adauga usturoi, oua , patrunjel si piper . Compozitia se definitiveaza adaugand pesmet atat cat sa obtinem o pasta care sa nu curga.
Se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei bine incins.
Se pot servi ca simple, cu mujdei de usturoi sau zeama de lamaie .
Comentarii (19):
Super bun!
Apreciez fff mult ca nu foloseste faina care nu e DELOC sanatoasa la prajeli.
Bune si usor de facut
Foarte gustoase.
Bun si sanatos
O retata f. buna si gustoasa
Sunt delicioase
SINT FOARTE BUNE
Super bun
F bune