Petitchef

Eclere cu zmeura si fistic

Eclerele, unul dintre deserturile frantuzesti pe care le iubim cel mai mult! Astazi testam in mod special combinatia de zmeura + fistic. Nu va faceti griji, va insotim pas cu pas in realizarea acestei versiuni.

Desert
8 porții
2 ore
35 min
Dificil

Video

YouTube

Ingrediente

8

Aluatul de choux :

Crema mousseline cu fistic :

Aluatul pentru craquelin :

Materiale

  • Posh
  • Dui simplu
  • Dui pentru umplere
  • sablon forma echere

Preparare

  • Etapa 1 - Eclere cu zmeura si fistic
    Crema mousseline cu fistic :
    Puneti laptele la fiert. Intre timp, frecati galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul se albeste si devine cremos. Apoi adaugati amidonul de porumb si amestecati bine.
  • Etapa 2 - Eclere cu zmeura si fistic
    Se toarna laptele fierbinte putin cate putin si se amesteca bine. Se toarna acest amestec in craticioara.
  • Etapa 3 - Eclere cu zmeura si fistic
    Puneti crema pe foc mediu ai amestecați constant pana se ingroasa. Luati de pe foc.
  • Etapa 4 - Eclere cu zmeura si fistic
    Adăuga ti la crema 50 g de unt moale. Lasati restul de 100 g la temperatura camerei, astfel incat untul sa se înmoaie. Acoperiti crema cu folie de plastic si lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei.
  • Etapa 5 - Eclere cu zmeura si fistic
    Aluatul pentru craquelin :
    Se amesteca untul moale cu zaharul brun. Apoi adaugati faina si amestecati pana cand obtineti o pasta. In cele din urma, adaugati coloranț alimentar roz si amestecati bine.
  • Etapa 6 - Eclere cu zmeura si fistic
    Intindeti aluatul intre 2 coli de hartie de pergament. Trebuie sa aiba o grosime de 2 milimetri. Puneti in frigider.
  • Etapa 7 - Eclere cu zmeura si fistic
    Aluatul pentru choux :
    Intr-o cratita puneti apa si puneti pe foc, adaugati untul si putina sare. Cand untul se topeste, se adauga faina intr-o singura miscare si se amesteca pana cand aluatul se desprinde de marginile craticioarei.
  • Etapa 8 - Eclere cu zmeura si fistic
    Luati de pe foc si adaugati ouale unul cate unul, amestecand de fiecare data. Se amesteca puternic, deoarece elasticitatea aluatului se formeaza in aceasta etapa.
  • Etapa 9 - Eclere cu zmeura si fistic
    In tava, sub foaia de copt, puneti coala de hartie pe care ati desenat in prelabil modelul de coji. Folosind un posh cu un dui simplu, puneti aluatul peste sablon.
  • Etapa 10 - Eclere cu zmeura si fistic
    Scoateti craquelin si taiati dreptunghiuri de dimensiunea eclerului. Atentie, trebuie sa ramana rigid, daca este moale, nu ezitați sa puneti craquelin ul in congelator astfel incat untul sa nu se topeasca prea repede.
  • Etapa 11 - Eclere cu zmeura si fistic
    Plasat cate un dreptunghi craquelin pe fiecare ecler. Nu conteaza daca se rupe, rezultatul va fi ok dupa coacere.
  • Etapa 12 - Eclere cu zmeura si fistic
    Coaceti timp de 35 de minute la 180° C. Aveti grija ca la sfarsitul gatitului sa nu le scoateti din cuptor, pentru ca se vor lasa. Lasati-le in cuptor cu usa deschisa inca 10 minute inainte de a le scoate.
  • Etapa 13 - Eclere cu zmeura si fistic
    Dupa ce eclere s-au racit, terminati crema de mousseline:
    Adaugati pasta de fistic in crema-ar trebui sa fie la temperatura camerei (nu trebuie sa fie prea rece) si amestecati cu un mixer electric.
    Adaugati aproximativ 1/3 din untul moale si bateți la viteza maxima.
  • Etapa 14 - Eclere cu zmeura si fistic
    Odata ce untul este bine incorporat, repetati pana cand folositi tot untul. Dupa ce tot untul s-a incorporat, continuati sa bateti 2-3 minute pentru a obtine o crema groasa.
  • Etapa 15 - Eclere cu zmeura si fistic
    Taiati eclerele pe jumatate in lungime si folosind un posh cu dui canelat, umpleti cu generozitate cu crema mousseline.
  • Etapa 16 - Eclere cu zmeura si fistic
    Asezati zmeura pe crema, plasandu-o usor pe laturi, astfel incat sa se poata din laterale.
  • Etapa 17 - Eclere cu zmeura si fistic
    Inchideti eclerele si pudrati cu zahar pudra.
  • Etapa 18 - Eclere cu zmeura si fistic
    Gata!

Observații:

Coacerea : cojile se umfla prin evaporarea apei in timpul coacerii. Deschiderea usii cuptorului la sfarsitul coacerii va permite evacuarea usor a umezelii. Daca luati cojile direct din cuptor dupa coacere, acestea se vor lasa cu siguranta!
Conservarea : maxim 48 ore

Poze

Eclere cu zmeura si fistic
Eclere cu zmeura si fistic - poza 2
Eclere cu zmeura si fistic - poza 3
Eclere cu zmeura si fistic - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

28/10/2018

Interesantă rețetă

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Eclere cu ciocolata petitchef
Eclere cu ciocolata petitchef
8 porții
2 h 5 m
Dificil
4.9 / 5
Rețetă Tarta regilor cu zmeura si fistic
Tarta regilor cu zmeura si fistic
8 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pesto de fistic, sos ușor și gustos
Pesto de fistic, sos ușor și gustos
20 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake tip baklava cu fistic
Cheesecake tip baklava cu fistic
20 porții
3 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Zmeura- izvor de vitamine si minerale Zmeura- izvor de vitamine si minerale 5 motive sa consumam fistic 5 motive sa consumam fistic

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează