Cornuri aperitiv

De Alexa
(3.57/5 - 7 voturi)
1 comentariu

  • Cornuri aperitiv
  • Cornuri aperitiv, Poza 2
  • Cornuri aperitiv, Poza 3
  • Cornuri aperitiv, Poza 4
  • Cornuri aperitiv, Poza 5
Tipul rețetei:
Altele
Numarul de porții:
2 porții
Preparare:
25 min
Gătire:
90 min
Gata în:
1 h, 55 m
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 500 g faina
- 250 ml apa
- 7 g drojdie
- 1 lingurita sare
- 10 ml ulei de masline
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte
- 10 felii sunca
- 250 g cascaval

Preparare

Etapa 1

Aluatul l-facut in masina de paine, a durat 1 ora si 30 minute, pus faina, drojdia, sarea, apa si uleiul si le lasat sa se framante si apoi sa dospeasca. Apoi impartit aluatul in 5 parti cat de cat egale. Intins in foaie, de la jumatate in dreapta taiat foaia fasii.

Etapa 2

Pe partea netaiata pus felii de sunca si cascaval ras, apoi rulat spre fasii impaturind cat mai strans.

Etapa 3

Cornurile astfel formate se aseaza in tava pe hartie de copt.

Etapa 4

Dupa ce le impaturit pe toate 5, intr-un castron batem galbenusul cu cele doua linguri de lapte si ungem cornurile.

Etapa 5

Le lasam sa mai dospeasca cca 20 de minute apoi le bagam la cuptor la foc nu foarte iute pentru vreo 25 de minute, pana se rumenesc frumos.

Întrebări:



De Alexa





Punctează această reţetă:

Comentarii:

17/02/2017

Invata dracului sa vorbesti si sa scri in limba romana. Ex: Aluatul lasat sa se framante, intins in foaie, de la jumatate in dreapta,etc.

(2) (0) Abuz

Video sugerat

Creveti crocanti in foaie de placinta


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icreO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelul

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale