Cornuri aperitiv

De Alexa
(3.57/5 - 7 voturi)
1 comentariu


  • Cornuri aperitiv
  • Cornuri aperitiv, Poza 2
  • Cornuri aperitiv, Poza 3
  • Cornuri aperitiv, Poza 4
  • Cornuri aperitiv, Poza 5
Tipul rețetei: Altele
Numarul de porții: 2 porții
Timpul de preparare: 25 minute
Timpul de gătire: 90 minute
Gata în: 1 h, 55 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 500 g faina
- 250 ml apa
- 7 g drojdie
- 1 lingurita sare
- 10 ml ulei de masline
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte
- 10 felii sunca
- 250 g cascaval

Preparare:

Etapa 1:

Aluatul l-facut in masina de paine, a durat 1 ora si 30 minute, pus faina, drojdia, sarea, apa si uleiul si le lasat sa se framante si apoi sa dospeasca. Apoi impartit aluatul in 5 parti cat de cat egale. Intins in foaie, de la jumatate in dreapta taiat foaia fasii.

Etapa 2:

Pe partea netaiata pus felii de sunca si cascaval ras, apoi rulat spre fasii impaturind cat mai strans.

Etapa 3:

Cornurile astfel formate se aseaza in tava pe hartie de copt.

Etapa 4:

Dupa ce le impaturit pe toate 5, intr-un castron batem galbenusul cu cele doua linguri de lapte si ungem cornurile.

Etapa 5:

Le lasam sa mai dospeasca cca 20 de minute apoi le bagam la cuptor la foc nu foarte iute pentru vreo 25 de minute, pana se rumenesc frumos.


Printează paginaAdaugă la favorite
De Alexa



Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5
Postat 17/02/2017, 09:01

Invata dracului sa vorbesti si sa scri in limba romana. Ex: Aluatul lasat sa se framante, intins in foaie, de la jumatate in dreapta,etc.

(2) (0) Abuz

Întrebări:


Video sugerat




Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

O delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulDelicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icre

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale