Petitchef

Cornuri cu gem si nuca

Altele
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
7 g drojdie uscata

10 linguri ulei

2oo ml lapte

1 ou

3 linguri zahar

sare dupa gust

seminte de mac,sau de susan

faina cat cuprinde

1 ou batut pentru uns cornuletele,inainte de a le da in cuptor

o cana de gem de caise,sau de prune,sau de care vrei

o cana nuca macina

Preparare

  • Oul se freaca bine cu zaharul se adauga laptele cald,uleiul ,faina si drojdia uscata Se amesteca bine pana la obtinerea unui aluat potrivit de moale.
  • Se lasa la dospit acoperit cu un prosop cam jumatate de ora sau mai mult depinde cat de cald este in incapere.
  • Se intinde foaia si se taie in triunghiuri de dimensiunea dorita.
  • Acestea se ung cu gemul amestecat inainte cu nuca macinata.
  • Se ruleaza si se lasa iar sa creasca putin,se vor unge cu oul batut bine apoi se vor presara cu semintele de mac sau susan sau in.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cornuri cu gem
Cornuri cu gem
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cornuri pufoase cu gem
Cornuri pufoase cu gem
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cornuri cu gem
Cornuri cu gem
6 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
15 porții
45 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Gem de caise - Petitchef
Gem de caise - Petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeDeserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocosUleiul din nuca de cocos - un aliment complexUleiul din nuca de cocos - un aliment complex

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: