Intr-un vas mai mare punem faina impreuna cu drojdia, zaharul,zaharul vanilat, apoi laptele, uleiul, mierea, ouale, coaja de lamaie si in final sarea.
Se framanta foarte bine timp de 20 de minute, dupa care aluatul se lasa la dospit la cald, acoperit cu un prosopel curat, pentru aproximativ 2 ore.
Dupa ce si-a dublat volumul, aluatul se imparte in 3 , se intinde si se ruleaza cornulete. In interior puteti sa puneti orice gem, insa in cantitati foarte mici, rahat, sau un amestec de nuca macinata cu foarte putina miere.
Cornurile se aseaza in tavi tapetate cu hartie de copt cu spatiu de cativa centimetri intre ele. Oul se bate 1-2 minute si cu ajutorul unei pensule se ung cornurile, urmand apoi a fi lasate pentru inca o jumatate de ora - o ora sa creasca.
Cornurile se coc in cuptorul preincins , la foc mediu, pentru 10-15 minute. Dupa ce s-au copt, se acopera cu un prosopel curat.
Comentarii:
Le-am incercat si au iesit foarte bune!