Cornuri pufoase

(4.55/5 - 20 voturi)
1 comentariu

  • Cornuri pufoase
  • Cornuri pufoase, Poza 2
Tipul rețetei:
Altele
Numarul de porții:
3 porții
Preparare:
15 min
Gătire:
35 min
Gata în:
50 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 800 g faina
- 150 g zahar
- 30 g miere
- 150 ml ulei
- 2 pliculete de drojdie uscata
- 200 ml lapte caldut
- 3 oua
- 1 praf de sare
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 ou pt uns

Preparare

Etapa 1

Intr-un vas mai mare punem faina impreuna cu drojdia, zaharul,zaharul vanilat, apoi laptele, uleiul, mierea, ouale, coaja de lamaie si in final sarea.

Etapa 2

Se framanta foarte bine timp de 20 de minute, dupa care aluatul se lasa la dospit la cald, acoperit cu un prosopel curat, pentru aproximativ 2 ore.

Etapa 3

Dupa ce si-a dublat volumul, aluatul se imparte in 3 , se intinde si se ruleaza cornulete. In interior puteti sa puneti orice gem, insa in cantitati foarte mici, rahat, sau un amestec de nuca macinata cu foarte putina miere.

Etapa 4

Cornurile se aseaza in tavi tapetate cu hartie de copt cu spatiu de cativa centimetri intre ele. Oul se bate 1-2 minute si cu ajutorul unei pensule se ung cornurile, urmand apoi a fi lasate pentru inca o jumatate de ora - o ora sa creasca.

Etapa 5

Cornurile se coc in cuptorul preincins , la foc mediu, pentru 10-15 minute. Dupa ce s-au copt, se acopera cu un prosopel curat.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii:

14/09/2013

Le-am incercat si au iesit foarte bune!

(0) (0) Abuz

Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Cum se fac galuste pufoase din gris?Cum se fac galuste pufoase din gris?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale