Petitchef

Cornuri pufoase

Altele
3 porții
15 min
35 min
Foarte ușor
sau

Ingrediente

3 porții
800 g faina

150 g zahar

30 g miere

150 ml ulei

2 pliculete de drojdie uscata

200 ml lapte caldut

3 oua

1 praf de sare

2 pliculete zahar vanilat

1 lingurita coaja de lamaie

1 ou pt uns

Preparare

Etapa 1

Intr-un vas mai mare punem faina impreuna cu drojdia, zaharul,zaharul vanilat, apoi laptele, uleiul, mierea, ouale, coaja de lamaie si in final sarea.

Etapa 2

Se framanta foarte bine timp de 20 de minute, dupa care aluatul se lasa la dospit la cald, acoperit cu un prosopel curat, pentru aproximativ 2 ore.

Etapa 3

Dupa ce si-a dublat volumul, aluatul se imparte in 3 , se intinde si se ruleaza cornulete. In interior puteti sa puneti orice gem, insa in cantitati foarte mici, rahat, sau un amestec de nuca macinata cu foarte putina miere.

Etapa 4

Cornurile se aseaza in tavi tapetate cu hartie de copt cu spatiu de cativa centimetri intre ele. Oul se bate 1-2 minute si cu ajutorul unei pensule se ung cornurile, urmand apoi a fi lasate pentru inca o jumatate de ora - o ora sa creasca.

Etapa 5

Cornurile se coc in cuptorul preincins , la foc mediu, pentru 10-15 minute. Dupa ce s-au copt, se acopera cu un prosopel curat.




Comentarii:

14/09/2013

Le-am incercat si au iesit foarte bune!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Cum se fac galuste pufoase din gris?Cum se fac galuste pufoase din gris?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: