Petitchef

Covrigei cu stafide si scortisoara - de post

Altele
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putina apa si faina si se lasa la crescut. Cernem faina si scortisoara intr-un castron. In mijloc facem o adancitura in care punem apa, uleiul, zaharul, sarea si drojdia .
  • Amestecam bine, punem si stafidele si amestecam in continuare, pana la omogenizare.
  • Daca vi se pare aluatul cam moale, puteti sa mai adaugati cate putina faina. Lasam aluatul la loc cald sa creasca. Cand coca a crescut, formam bilute, pe care le gaurim in mijloc si gata covrigelul.
  • Dupa ce facem gaura, mai modelam un pic covrigelul. Se aranjeaza intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.
  • Se dau la cuptor (preincalzit) pentru 15-20 minute. Se tavalesc prin zahar pudra cat sunt calzi.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Batoane energice de cereale
Batoane energice de cereale
12 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Granola de casa
Granola de casa
5 porții
17 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu stafide si scortisoara
Prajitura cu stafide si scortisoara
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează