Petitchef

COZONAC TRADITIONAL DE PASTE

Felul principal
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

ALUAT:

UMPLUTURI:

Preparare

  • Intr-un castron mai mare se cerne faina, de doua ori, asa, ca sa fie faina mai afanata incalzesc laptele,dizolv zaharul cu putina apa si coaja de lamaie si vanilia(sirop).
  • O fac din drojdie si cateva linguri din laptele caldut (nu fierbinte)si o lingura din siropul de zahar presar cu putina faina si o las la loc cald,vreme 10-15 minute, ca sa creasca, pana se "crapa faina"
  • Galbenusurile le frec cu sare, bat si albusurile spuma.
  • Adaug maiaua, restul de lapte caldut si galbenusurile si albusurile frecate de mama focului, Amestec cu mana si incep sa framant usurel, ajutandu-ma de grasime care trebuie sa fie calduta pe masura ce aluatul se leaga, inmoi mana in grasime,nu o torn in aluat, pana ce o incorporez pe toata .


Poze

COZONAC TRADITIONAL DE PASTE
COZONAC TRADITIONAL DE PASTE - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

l2431225, 08/05/2017

.... reteta incompleta!

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 16/04/2017

Prea putine oua, cam mult lapte si cam multa grasime. Ca sa iasa bun ar trebui minim 5 oua(eu pun 10 galbenusuri la 1kg de faina), aprox. 450ml lapte(poate chiar mai putin, depinde de faina) iar grasimi, daca e ulei sunt deajuns 250ml iar daca e unt 200 gr de 80-82% grasime. Nu stim cata nuca ai folosit, eu de ex folosesc 500gr nuca la 1kg de faina ori tu nu ai dat nicio cantitate si nu inteleg pentru ce bati albusurile spuma pentru ca oricum nu o sa creasca in cozonac si daca pui albusurile in nuca nu mai pui si lapte; albusurile(nebatute sunt foarte bune pt ca atunci cand tai felia de cozonac nuca nu se imprastie in farfurie sau pe masa). Eu as recomanda ca nuca sa fie amestecata si cu 2-3 linguri de cacao si putina esenta de rom in afara de stafide, rahat etc. Orice reteta poate fi imbunatatita- eu am inceput sa fac cozonac cu doar 4 oua si nu am fost multumita asa ca in timp am tot modificat reteta pana mi-a iesit ce doream.

(1) (0) Abuz
18/04/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
18/04/2014

Arata excelent,maine o fac si eu ca arata mai bine ca toate dintre retetele pe care le-am cautat( sunt incepatoare la pasca si cozonac, hi hi hi ,de acum incep treburile mele in casa)

(0) (0) Abuz
16/04/2014

Fff buna

(0) (0) Abuz
02/05/2013

Care este reteta lui janet

(0) (0) Abuz
27/04/2013

E super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
Paste cu un sos de ton, fistic și lămâie
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Verrines de paște cu negresă si cremă chantilly
Verrines de paște cu negresă si cremă chantilly
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu smochine si pancetta
Paste cu smochine si pancetta
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete de cozonac Retete de cozonac Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Otetul balsamic traditional Otetul balsamic traditional

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează