Petitchef

Cuib de viespe

Altele
4 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
INGREDIENTE: 500 gr faina, 3 galbenus de oua,lapte caldut,drojdie proaspata,50 gr unt,sau 4 linguri de ulei,un pic de sare.PENTRU CREMA: 200 gr unt sau margarina,200 gr zahar.

Preparare

  • Prima data se face maiaua din drojdie,putin zahar,putina faina si putin lapte caldut.Lasam la cald.Framantam faina cu galbenusurile,untul sau uleiul, cu lapte caldut si cu drojdia crescuta.Coca sa nu fie tare dar nici prea moale.Lasam sa creasca bine. Intre timp preparam crema. Frecam untul sau margarina cu zaharul pana se face pufoss.Putem folosi si mixerul.Acum intindem coca crescuta,grosimea sa fie cam 4 mm.Acum peste coca intinsa,intindem crema pufoasa, dar nu pana la margine, sa ramana cam 5 cm liber.Acum o rulam ,cum facem cu rulada.Dupa asta taiem cu cutitul,bucati de 15,20 cm,dupa preferinta.Intr-o tava de preferinta teflon,punem hartie pentru prajitura,si punem ruladele taiate in tava.Mai lasam sa creasca putin,si dupa aia o bagam la cuptor.La mine se face cam in 40 de minute.Sa avem grija sa nu se arda.Cand este aproape gata stropim cu lapte caldut in care adaugam si zahar vaniliat.Putem stropi mai mult sau mai putin,dupa preferinta.Se serveste caldut,dar e bun si dupa ce se raceste.

Poze

CUIB DE VIESPE, poza 1
CUIB DE VIESPE, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

10/01/2016

Si eu fac reteta doar ca adaug la crema si nuca este super bun si asa pt. cei ce au probleme cu ficatul s-au fierea nuca fiind foarte grasa .felicitari pt.reteta.(neli)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/01/2014

Ok

(0) (0) Abuz
15/07/2013

Da si eu le fac asa nimai ca presar peste crema nuca macinata cu zahar apoi rulez ,ca asa le place lacoppii mei cu nuca

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.