Petitchef

Focaccia cu rozmarin

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
460 g faina

300 ml apa calduta

35 g ulei de masline

1 lingurita zahar sau miere

7 g drojdie uscata sau 25 g drojdie cruda

1 lingurita sare


Pt uns:

4 linguri ulei de masline

4 linguri apa

Preparare

  • Intr-un vas cernem faina, punem drojdia cu zaharul, adaugam apa calduta treptat si framantam pana obtinem un aluat nelipicios dar mai moale.
  • Il punem intr-o tava tapetata cu mult ulei de masline si il lasam o ora la dospit.
  • Dupa o ora , apasam aluatul cu mainile fara a-l intinde facem gropite cu varful degetelor pana ajungem la fundul tavii.
  • Presaram sare grunjoasa si il lasam sa se odihneasca pentru 15 minute.
  • Apo amestecam cele 4 linguri de ulei de masline cu cele 4 linguri de apa si ungem focaccia pe toata suprafata. Presaram si rozmarinul tocat.
  • Mai o lasam pentru 30 minute la crescut si o dam la cuptor la foc mare pentru 15 minute pana se rumeneste.

Poze

Focaccia cu rozmarin, poza 1Focaccia cu rozmarin, poza 2




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Focaccia, painea italiana cu rozmarin
Focaccia, painea italiana cu rozmarin
10 porții
2h20m
Ușor
3 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Focaccia rapida cu smantana
Focaccia rapida cu smantana
4 porții
1h30m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Focaccia cu masline
Focaccia cu masline
8 porții
35 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Focaccia
Focaccia
4 porții
2h5m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: