Petitchef

Fondant Marshmallow

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
169 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 0.82 (0.2€/porție)

Preparare

  • Inca o precizare: zaharul trebuie sa fie foarte, foarte fin, deci recomand sa il cumparati si nu sa il faceti in casa. Si luati zahar pudra "Margaritar". Pentru altul nu garantez reusita.
  • Zic asta fiindca prima oara am facut cu un zahar pudra no name (care numai pudra nu era...) si se simtea efectiv zaharul, nu a iesit ca o plastelina.So, sa trecem la treaba.Punem intr-o oala marshmallow impreuna cu 4-5 linguri de apa si le punem la topit pe baie de abur. Merge si in cuptorul cu microunde, deci le topesc pe bain-marie.
  • Cand sunt complet topite, luam oala de pe abur si punem o lingura de ulei. Apoi incepem sa punem putin cate putin zaharul. Amestecam cu o lingura.
  • Cand am pus atat zahar, incat nu mai putem amesteca cu lingura, il turnam pe o suprafata pe care am pus zahar pudra din belsug, ca sa nu se lipeasca.
    Incepem sa il framantam ca pe un aluat.
  • Din cand in cand ne mai ungem mainile cu ulei si continuam sa framantam pana obtinem o pasta de consistenta plastelinei. O invelim bine ori in folie alimentara ori o punem intr-o punga pe care o inchidem bine.
  • Lasam sa se odihneasca in frigider macar 2 ore (puteti lasa de pe o zi pe alta).O scoatem cu cateva ore inainte de a imbraca tortul, pasta trebuie sa fie la temperatura camerei.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (69g)
Calorii: 169Kcal
  • Carbo: 43.1g
  • Grăsimi: 0.1g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 0.9g
  • Fibre: 0.1g
  • Zahăr: 31.3g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 9

Poze

Fondant Marshmallow
Fondant Marshmallow - poza 2
Fondant Marshmallow - poza 3
Fondant Marshmallow - poza 4
Fondant Marshmallow - poza 5
Fondant Marshmallow - poza 6
Fondant Marshmallow - poza 7
Fondant Marshmallow - poza 8
Fondant Marshmallow - poza 9
Fondant Marshmallow - poza 10
Fondant Marshmallow - poza 11

Întrebări:




Comentarii (12):

26/08/2013

Desi am gasit si alta reteta, cu mai putin zahar pudra, aceasta a fost prima incercata iar tortul a fost superb...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/10/2013

Cool!

(0) (0) Abuz
01/06/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
28/05/2013

O sa incerc,multumesc

(0) (0) Abuz
21/05/2013

Super reteta! Am facut pentru prima data fondant si-am decorat un tort care a iesit grozav!!!

(0) (0) Abuz
18/04/2013

Se poate si mai bine\!

(0) (0) Abuz
12/04/2013

De cumparat ? de unde ?

(0) (0) Abuz
15/02/2013

E destul de buna ideea !!MUltumesc:)

(0) (0) Abuz
03/10/2012

Mi-ai fost de mare ajutor. Imi place sa fac eu torturi aniversare pentru cei dragi,dar nu stiam cum sa fac figurine si tot felul de chestii frumoase si haioase pe ele. Acum abia astept sa ma apuc de treaba. Te pup

(0) (0) Abuz
23/05/2012

Am sa-l incerc si eu mi se pare ceva fffoarte bun si usor

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează