Petitchef

Gem de caise

Altele
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 kg caise

1 kg zahar

2 plicuri gelfix 2:1

Preparare

  • Caisele se spala, se scot samburii si se taie cubulete. O parte din ele, care au fost mai moi le-am pasat cu mixerul vertical.
  • Cele 2 plicuri de gelfix se amesteca cu 4 linguriu zahar si se pun peste caise. Cand incepe sa fiarba, se adauga restul de zahar, se aduce din nou la fierbere. Gemulnu trebuie fiert mai mult de 3 minute.
  • Se pune in borcane sterilizate, uscate,se intorc borcanele 5 minute pe capac dupa care se pot pune in camara.

Poze

Gem de caise, poza 1Gem de caise, poza 2Gem de caise, poza 3





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gem de piersici
Gem de piersici
6 porții
30 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Gem de dovlecel, ananas si ghimbir
Gem de dovlecel, ananas si ghimbir
8 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
15 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Clafoutis cu caise
Clafoutis cu caise
6 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Gem de caise - Petitchef
Gem de caise - Petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

12 retete cu Caise12 retete cu Caise

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: