Petitchef

Gem de caise

Altele
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 kg caise

1 kg zahar

2 plicuri gelfix 2:1

Preparare

  • Caisele se spala, se scot samburii si se taie cubulete. O parte din ele, care au fost mai moi le-am pasat cu mixerul vertical.
  • Cele 2 plicuri de gelfix se amesteca cu 4 linguriu zahar si se pun peste caise. Cand incepe sa fiarba, se adauga restul de zahar, se aduce din nou la fierbere. Gemulnu trebuie fiert mai mult de 3 minute.
  • Se pune in borcane sterilizate, uscate,se intorc borcanele 5 minute pe capac dupa care se pot pune in camara.

Poze

Gem de caise, poza 1Gem de caise, poza 2Gem de caise, poza 3





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
15 porții
45 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Caise gratinate
Caise gratinate
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Brie cu migdale si caise
Brie cu migdale si caise
8 porții
10 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Gem de gutui cu dovleac
Gem de gutui cu dovleac
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

12 retete cu Caise12 retete cu Caise

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: