Petitchef

Infuzie karkadyah cu sofran

Altele
4 porții
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 lingurite flori karkadyah

1 lingurita sofran

zahar pentru gust

Preparare

  • Se pune la fiert apa , se pun ingredientele de mai sus si se lasa pe foc pana da in clocot.Se stinge si se aseaza in cescute pentru servire.
  • Un ceai dulce acrisor, datorita florilor de karkayah Iata si cum arata karkadyah. Nu este de neglijat nici aspectul, culoarea puternica pe care sofranul o da.
  • A folosit de aceasta data sofran din India care este putin diferit de cel din Iran care la randul lui este considerat in Orient ca fiind de cea mai buna calitate.
  • Sofranul din India difera la aspect si la gust , culoarea este mai deschisa spre portocaliu pe cand cel din Iran este de un rosu aprins , iar gustul celui din Iran este ceva mai "light" fata de cel din Iran.Il gasiti si in supermarketurile din Romania .
  • Pe langa gsutul deosebit, aceasta infuzie din cate cunosc eu este destul de benefica , o sursa naturala de vitamina C care o contin florile de karkadyah iar sofarnul fiind considerat un bun afrodisiac.

Poze

Infuzie karkadyah cu sofran, poza 1Infuzie karkadyah cu sofran, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Spaghetti cu creveti, dovlecei si sofran
Spaghetti cu creveti, dovlecei si sofran
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Risotto cu sofran si calcan
Risotto cu sofran si calcan
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Risotto cu st jacques si sofran
Risotto cu st jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
2.5 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: