Petitchef

Kurtos kalacs (o alta metoda)

Altele
5 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
500 g faina

100 g unt

2 oua

120 g zahar

2 plicuri zahar vanilat

200 ml lapte

1 cub drojdie


Sirop:

100 ml apa

200 g zahar

Preparare

  • Aluatul il infasuram pe suluri, cu o pensula ungem cu sirop kurtosurile, apoi le tavalim prin nuca macinata.Daca preferam fara nuca , mai scoatem din cand in cand tava si mai ungem cu sirop.
  • Le punem intr-o tava pe hartie de copt si coacem 25-30 minute.
  • Le punem intr-o tava pe hartie de copt si coacem 25-30 minute.

Poze

Kurtos kalacs (o alta metoda), poza 1Kurtos kalacs (o alta metoda), poza 2



Comentarii:

05/03/2014

E prea pufos !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/10/2014

O reteta foarte buna, incercata de mine o gasesti si pe blog- ul www.cuptoarekurtos.blogspot.ro

(0) (0) Abuz
16/04/2014

Brava

(0) (0) Abuz
19/12/2013

Un deliciu!

(0) (0) Abuz
06/08/2013

De nota 10

(0) (0) Abuz
03/04/2013

Super

(0) (0) Abuz
enzo_f2013
enzo_f2013, 05/03/2013

La ce temperatura se coc?
Este preferabil un aluat cu doua dospituri ( tip brioche )?

(0) (0) Abuz
03/02/2012

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: