Petitchef

Melcisori cu branza si masline

Altele
5 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
un pachet de aluat de foietaj

un pachet de branza telemea

500 de g sau resturi amestecate de branza

o legatura de ceapa verde

3 linguri de masline

1 ou

Preparare

  • Se decongeleaza aluatul din timp, fara a-l zori. Se zdrobeste telemeaua cu furculita. Ceapa verde se curata si taie marunt. Masline se taie rondele. Separat, se bate oul si se unge foaia de aluat .
  • Apoi se intinde pasta obtinuta din amestecul de ceapa cu masline si branza. Se ruleaza aluatul strans, se inveleste in celofanul lui si se da la frigider cam 20-30 de minute pentru a se taia mai usor.
  • Dupa cele 30 de minute, se taie din sulul obtinut rondele de cate1-2 cm grosime si se aseaza pe tava cuptorului tapetata cu hartie de copt. Se unge fiecare melcisor cu restul de ou.
  • Se lasa in cuptorul preincalzit circa 45 de min, pe randul de sus, la 185 de grade si se verifica din cand in cand.
  • Rondele trebuie puse la distanta unele de altele fiindca la inceput par nevinovate dar la cuptor se vor transforma in mini-vulcani.
  • Mie mi-au iesit 12 rondele si erau gata-gata sa dea afara din tava. Se lasa sa se raceasca pe un servet, ca sa absoarba uleiul lasat de foietaj.

Poze

Melcisori cu branza si masline, poza 1Melcisori cu branza si masline, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Melcisori din pizza
Melcisori din pizza
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Melcisori pizza
Melcisori pizza
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Melcisori cu sos si pulpe
Melcisori cu sos si pulpe
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Rulou cu branza raclette
Rulou cu branza raclette
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pão de queijo, painici braziliene cu branza
Pão de queijo, painici braziliene cu branza
10 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Samosas cu branza de capra si miere
Samosas cu branza de capra si miere
4 porții
38 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipica„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaUleiul de masline - Aurul verde!Uleiul de masline - Aurul verde!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: